Home [konkursi] BAUSHTELLË: BALKAN TEMPLE OTVORENI POZIV ZA UMETNIKE, VOLONTERE, FOTOGRAFE, NOVINARE…

BAUSHTELLË: BALKAN TEMPLE OTVORENI POZIV ZA UMETNIKE, VOLONTERE, FOTOGRAFE, NOVINARE…

50
0

baushtelleBAUSHTELLË BALKAN TEMPLE ujedinjuje ljude iz Beograda, Prištine i Ciriha u cilju kreiranja zajedničkog performansa. Po deset umetnika iz svakog od ovih gradova boraviće u njima od 13. jula do 19. septembra u tri etape, suočavajući se sa pitanjem U šta ti veruješ?

Zbog nemogućnosti da svi prijavljeni učestvuju u projektu u sva tri grada, oni će imati priliku da budu deo BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE projekta kroz programe koji će se dešavati u Beogradu tokom leta. Istraživanje ove teme pratiće predavanja, projekcije filmova i mnoštvo događaja otvorenih i za publiku. Učesnici će svoje odgovore izraziti kroz umetničke radove (koristeći bilo koji medij) koji će biti objedinjeni i predstavljeni publici u vidu performansa. Prvi, šestocasovni performans biće izveden u Prištini (5.septembar 2015.) zatim slede izvođenja u Beogradu (12.septembar 2015.) i u Cirihu (19.septembar 2015.). Svi prijavljeni će imati priliku da učestvuju u finalnom performansu u Beogradu ukoliko pre toga budu uključeni u istraživačku fazu projekta koja će biti održana od 26. jula do 8. avgusta 2015. godine.

Prijave za učešće su otvorene do 20. aprila 2015. godine. Više informacija o samom projektu i načinu prijavljivanja pogledajte na http://www.baushtelle.org/

Ukoliko imate nekih pitanja možete nam pisati na info@baushtelle.org