Home [njuz] Otvorene prijave za Školu objektivizma – Džon Galt

Otvorene prijave za Školu objektivizma – Džon Galt

83
0

indexlibekDana 02.03.2015. Libertarijanski klub – Libek uz saradnju sa Ayn Rand Institute raspisuje:

KONKURS

Za sve zainteresovane učenike završnih godina srednje škole, studente osnovnih i master studija u Srbiji za učešće u prvom Libekovom obrazovnom programu Škole objektivizma – Džon Galt.

Program podrazumeva osmonedeljne aktivnosti u periodu od 25.03 – 13.05.2015. u prostorijama Libertarijanskog kluba – Libek. Tražimo aktivne mlade osobe sa željom da nauče više o osnovama političke filozofije objektivizma.

 

Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekst filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma postavila je američka autorka ruskog porekla, Ajn Rend sredinom XX veka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno „filozofiju za život na Zemlji”. Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, ubrzo je postao popularan široj publici putem romana Ajn Rend i do današnjih dana pokazao veoma uticajan. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od preduzetnika, umetnika, do najistaknutijih političara.

Program podrazumeva osam predavanja kompetentnih predavača i stručnu literaturu, kao i kreativne radionice gde će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan onima koji žele da se upoznaju sa različitim pristupima u okviru liberalne tradicije, nadograde svoje shvatanje političke filozofije i razumevanje društvenih i političkih procesa i ishoda.

Svi polaznici Škole objektivizma – Džon Galt na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz naše biblioteke i sertifikat o uspešnom pohađanju. Dodatno, najbolji polaznici će imati priliku da učestvuju u našem internship programu.

Konkurs je otvoren do 16. marta 2015. nakon čega sledi selekcioni intervju. Broj mesta je ograničen. Prijavu možete popuniti ovde.

Iznos kotizacije je 1.500 dinara. Kotizacija pokriva tekuće troškove programa u vidu nastavnog materijala, osveženja, kao i pristup biblioteci sačinjenoj od atraktivne stručne literature.

Za sva pitanja u vezi sa Školom objektivizma – Džon Galt na raspolaganju vam stoji Maja Vrtarić, Programski direktor Škole objektivizma – Džon Galt koju možete kontaktirati preko telefona 069/3556731 ili preko e-maila maja.vrtaric@libek.org.rs“>maja.vrtaric@libek.org.rs