Home [ volontiranje ] POZIV ZA VOLONTERE – Postani Vikimedijanac!

POZIV ZA VOLONTERE – Postani Vikimedijanac!

71
0

photoвикиUkoliko čitaš Vikipediju, entuzijastičan/na si kada je u pitanju širenje slobodnog znanja, a pritom si željan/na prakse u mladom i kreativnom timu, prijavi se na konkurs za volontiranje u Vikimediji Srbije.

Organizator programa: NVO Vikimedija Srbije
Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, koje deluje kao Vikimedijin ogranak u Srbiji, sa ciljem promocije i podržavanja stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.
Zadužbina Vikimedija je međunarodna, neprofitna organizacija, koja se stara o Vikipediji i drugim višejezičkim viki projektima u koje spadaju: Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikizvornik, Vikicitati, Vikivrste i Vikimedijina ostava.

Zaduženja volontera:
Dobrodošli su volonteri i volonterke iz raznih struka. Naučićete da uređujete Vikipediju i druge viki stranice, bavićete se pisanjem postova na našem blogu, promocijom na društvenim mrežama, foto-projektima: Viki voli zemlju, foto safari.
Prema interesovanjima, možete se uključiti i u ostale stalne programe Vikimedije Srbije: edukativni, GLAM, FemViki…

Vreme angažovanja:
Predviđeno vreme angažovanja je dva meseca (kako bi volonteri dobili potvrdu o volontiranju), ali konačno vreme (i tip) angažovanja zavise od interesovanja i mogućnosti volontera.

Rok i način prijavljivanja:
Svi volonteri su dobrodošli — potrebno je samo da popunite prijavu i najavite se za naredni sastanak, četvrtkom od 16 do 18 časova. Sastanci se održavaju u kancelariji Vikimedije Srbije, Bulevar kralja Aleksandra 20, 5, sprat, svakog četvrtka u ovo vreme.
Konkurs je stalno otvoren, a prijavu možete naći na ovom linku. Nakon popunjavanja prijave, na Vašu adresu e-pošte stići će vam sve potrebne informacije o volontiranju u Vikimediji Srbije.
Za sva pitanja i informacije o Vikimediji Srbije i volonterskom programu, možete se obratiti na: kancelarija@vikimedija.org

Prednosti:
Pored potvrde o volontiranju, volonteri stiču napredno znanje uređivanja najpoznatije i najveće onlajn enciklopedije — Vikipedije, mogućnost druženja sa lokalnim i inostranim Vikimedijancima i Vikimedijankama, mogućnost, uz podršku zaposlenih, uključivanja u medijske i edukativne projekte, komunikaciju sa muzejima, bibliotekama, galerijama…

Prijava volontera je moguća preko Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije.
Pozive za dodatne aktivnosti koje organizuje Vikimedija moći ćete da vidite na internet stranicama Vikimedije Srbije i Mladih istraživača Srbije.

Pridruži se našem timu i postani deo globalnog pokreta volontera koji zajedno uređuju Vikipediju i bore se za slobodan pristup svom ljudskom znanju. Daj svoj doprinos najvećoj svetskoj enciklopediji!