Home [konkursi] Najava javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog...

Najava javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora

43
0

mladi12U okviru svojih nadležnosti Ministarstvo omladine i sporta svake godine  objavljuje javne konkurse kojima se pruža podrška mladima u svim oblastima koje su značajne za unapređenje položaja mladih finansiranjem projekata i programa udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, kao i podrška i saradnja sa lokalnim samoupravama u razvoju institucionalnog okvira za unapređenje omladinske politike na lokalnom nivou finansiranjem projekata lokalnih samouprava.

 

Ove godine Ministarstvo omladine i sporta planira da objavi sledeće javne konkurse:

  1. Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade
  2. Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Tim povodom Ministarstvo omladine i sporta objavljuje predloge smernica, aplikacionih formulara i ugovora za oba javna konkursa, kojim poziva sva zainteresovana udruženja mladih, udruženja za mlade, njihove saveze i jedinice lokalne samouprave da daju svoje sugestije, komentare i pitanja vezana za predlog konkursne dokumentacije.

Molimo vas da svoje komentare, sugestije i pitanja dostavite putem elektronske pošte na adresu omladina@mos.gov.rs, a najkasnije do 10. februar 2015. godine.

Konačne verzije konkursne dokumentacije kao i odgovori na pitanja biće objavljeni na sajtu Ministarstva omladine i sporta na dan raspisivanja konkursa.