Home [konkursi] P2P: Challenging Extremism (program za studente)

P2P: Challenging Extremism (program za studente)

46
0

thumb Social-media-cloudThe EdVenture Partners (EVP) i Omladinski odbor za obrazovanje (YEC) uz podršku američke vlade i Ambasade SAD u Beogradu pozivaju zainteresovane studente da se priključe globalnoj inicijativi P2P: Challenging Extremism (P2PCE). Učesnici će imati priliku da osmisle društvenu kampanju namenjenu suzbijanju nasilja na internetu i da osvoje vrednu nagradu i put u Vašington u junu 2015. godine!

 

Program je međunarodnog karaktera i za učešće se prijavljuju studenti iz SAD, Kanade, zemalja S. Afrike, Srednjeg Istoka i Evrope.

Zadatak odabranih učesnika jeste da oforme tim koji će pod mentorstvom (u slučaju Srbije, Omladinskog odbora za obrazovanje) pokrenuti i voditi tromesečnu kampanju podizanja svesti o nasilju na Internetu među mladim ljudima. Svaki član tima imaće svoju ulogu i zaduženja, ali će se učesnici oko toga dogovoriti u okviru tima.

S obzirom na to da se tim takmiči sa timovima iz drugih zemalja, postoji mogućnost za 5 učesnika iz grupe da odu u Vašington D.C. i predstave svoju kampanju partnerima, a za ceo tim da osvoji novčanu nagradu.

Studenti osnovnih i master studija u Srbiji koji imaju srpsko državljanstvo i između 18 i 30 godina starosti mogu poslati svoj CV i popunjen formular za apliciranje na p2pce@ooo.org.rs najkasnije do 25. januara 2015. godine (do 23:59 sati). Rezultati će biti objavljeni na sajtu www.ooo.org.rs 26. januara 2015. do 23:59 sati. Učešće je neophodno potvrditi najkasnije do 27. januara 2015. do 11:00 sati.

Više informacija o programu kao i formular za apliciranje možete pronaći ovde.