Home [njuz] Konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama u januaru na Borskom jezeru

Konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama u januaru na Borskom jezeru

49
0
Timočki omladinski centar nastavlja sa radom od samog početka 2015. godine. Prva u nizu aktivnosti biće četvorodnevna Konferencija o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih. Ova konferencija biće organizovana od 22-25. januara 2015. godine na Borskom jezeru.
 
Projekta “Pomak”, čiji završni događaj i jeste sama Konferencija, ima za cilj da mlade ljude aktivne u Organizacijama civilnog društva osnaži za pokretanje inicijativa za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji.
 
U toku četvorodnevne konferencije mladi iz cele Srbije, učesnici konferencije imaće priliku da slušaju predavanja stručnjaka iz ovih oblasti, kao i da saznaju primere dobre prakse mladih ljudi koji su razvili socijalna preduzeća u svojim gradovima, koja uspešno posluju. Takođe svi prisutni imaće priliku da nauče i nešto više o kreativnim industrijama, kao i prostorima za kreativno delovanje tj. biznis inkubator centarima kreativnih industrija (co-working places i HUB-ovima).
 
Za učešće na Konferenciji mogu se prijaviti, predstavnici organizacija mladih i za mlade, jednostavnim popunjavanjem PRIJAVNOG FORMULARA.
 
Prijave su otvorene do 12. januara 2015. godine.
 
Organizator snosi troškove puta u visini cene povratne karte od mesta iz koga dolazite do Borskog jezera, kao i smeštaja učesnika u toku Konferencije.
 
Timočki omladinski centar projekat “Pomak” realizuje u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije
 
*DOPUNA VESTI*
 
Komisija će pri odabiru učesnika voditi računa o ravnomernoj geografskoj, polnoj, manjinskoj zastupljenosti, kao i zastupljenosti po organizacijama.