Home [njuz] Proglašeni pobednici EY studije slučaja za studente „Learn Today – Lead Tomorrow“

Proglašeni pobednici EY studije slučaja za studente „Learn Today – Lead Tomorrow“

63
0

EYstudijaslucaja 1U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) je kao deo EY Programa budućih lidera po drugi put, 4. decembra, organizovala „Learn Today – Lead Tomorrow“ takmičenje timova u rešavanju studije slučaja.

 

EY „Learn Today – Lead Tomorrow“ takmičenje pružio je šansu da 12 timova iz Srbije, Crne Gore i Bosne & Hercegovine predstavi svoja rešenja na konkretan problem studije slučaja.

Studija slučaja kao napredni metod edukacije daje mogućnost studentima da upoznaju i analiziraju realne probleme preduzeća kao i situacije u kojima mogu da se nađu pojedinci neposredno uključeni u poslovanje. Stoga, kompanija EY nudi priliku da pobednički tim obavi dvomesečnu praksu u odeljenju prema svom izboru, dok će pet prvoplasiranih timova takmičenja imati priliku da konkuriše za EY stipendije do kraja studija.

„Izuzetno smo ponosni na „Learn Today – Lead Tomorrow“ program koji je po drugi put pružio šansu mladim talentima da se istaknu i skrenu pažnju na svoja znanja i veštine. Drago nam je što je koncept takmičenja zaživeo, pa smo tako imali priliku da čujemo izlaganja timova iz čitavog regiona koja su nadasve bila inspirativna. Impresionirao nas je entuzijazam učesnika kao i kvalitet prezentovanja njihovih ideja i verujemo da su pred njima uspešne poslovne karijere“izjavila je Sonja Jovanović, rukovodilac odeljenja ljudskih resursa kompanije EY i organizator projekta.

Dvanaest finalista, predstavljalo je svoja rešenja studije nezavisnom žiriju. Pobednici takmičenja „Learn Today – Lead Tomorrow“, su studenti Fakulteta organizacionih nauka: Tijana Stefanović, Andreja Srećković, Branislav Bandić. Ovaj mladi pobednički tim, istakao se veštim izlaganjem i maštovitim rešenjem za postavljeni problem. Takmičari su imali različite pristupe rešavanju kompleksnog problema koji im je predstavljen. Sva rešenja su bila inovativna i dobro razrađena, pa samim tim žiriju nije bilo lako da donese odluku o pobedi. Članovi žirija bili su profesori sa fakulteta iz regiona: BiH: Pravni fakultet, Sarajevo, Ekonomski fakultet Mostar, Ekonomski fakultet Pale; Crna Gora: UDG, Podgorica, Ekonomski fakultet, Podgorica; Srbija: FON, Ekonomski fakultet, Beograd, Poljoprivredni fakultet, Beograd, BBA, Singidunum, Cotrugly business school, FEFA, BBA kao i članovi korporativnog sveta.

“Izuzetno sam impresioniran kako energijom koju su pokazali svi timovi tokom prezentovanja, tako i inovativnim rešenjima za postavljeni problem. Drago nam je da su interesovanje za EY studiju slučaja, kao i standardi pristupanju rešenjima svaki put sve viši, i radujemo se razvijanju projekta EY studija slučaja tokom narednih godina. Ne sumnjamo u buduće poslovne uspehe koji očekuju sve učesnike takmičenja, a EY je spreman da ih podrži u njihovom razvoju”, rekao je Stiven Fiš rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.