Home [zabavnik] Filipinski zatvorenici vežbaju uz „Thriller“

Filipinski zatvorenici vežbaju uz „Thriller“

51
0

thrillerzatvorNeobičan režim zajedničkih telesnih vežbi u zatvorima na Filipinima postavljen na servisu YouTube privukao je širom sveta enormnu pažnju.Video klip koji prikazuje stotine stanara jednog filipinskog zatvora u narandžastim uniformama kako igraju uz pesmu Thriller Michael Jacksona pogledalo je preko 1,3 miliona gledalaca.

Ovu praksu osmislio je Byron Garcia, sekretar za bezbednost filipinske provincije Cebu, koji je izjavio da se ponašanje zatvorenika drastično popravlja, kao i da se na ovaj način upošljavaju zatvorenikovo telo i um.
„Jedan od stanara mi je rekao: ‘Odagnali ste moje misli od osvete, budalaština ili razmišljanja kako da pobegnem iz zatvora ili da se pridružim bandi’“, kaže Garcia.

{YouTubeVideo id=hMnk7lh9M3o}   

On je taj metod razvio prošle godine kada je motivisao stanare zatvora da marširaju uz muziku kako bi povećao njihovo učešće u vežbama.
Klipove je napravio sam Garcia i koristio ih je najpre kao materijal za pokazivanje i razmenu ideja sa svojim kolegama iz drugih kaznenih ustanova.
Posle pojavljivanja na Internetu, stvar je dobila iznenađujući obrt:
“Stanari su veoma srećni i znatiželjni, uvek pričaju o tome, i interesuju se koliko ljudi je to gledalo na YouTubeu”, kaže Garcia.
Fanovi klipa mogu da odahnu pošto su najavljeni noviteti, a jedan će skoro izvesno biti animiranje zatvorenika uz klasik Vanilla Icea, Ice Ice Baby.