Home [akcija] EKOfest – “Prirodne nepogode – društvene katastrofe”

EKOfest – “Prirodne nepogode – društvene katastrofe”

61
0

EKOfest logoEKOfest je festival filma, diskusija, izložbi i radionica koji jednom godišnje organizuje Zelena omladina Srbije.
Festival je orijentisan na određenu temu kako bi odgovorio na određena pitanja i podigao svest o problemu. Svake godine tema EKOfesta se menja, do sada smo obrađivali probleme nuklearne energije, poljoprivrede, genetski modifikovanih organizama, upravljanja otpadom i održivog transporta. Tema koja će se obrađivati ove godine je „Prirodne nepogode, društvene katastrofe“.
Festival će se održati 17.,18. i 19. oktobra 2014. u Klubu Green House, Dr Dragoslava Popovića 22, u periodu od 17 do 22 časa.

PETAK / 17. OKTOBAR / 17-22H
Prvi dan festivala počinjemo svečanim otvaranjem, u okviru koga će nastupiti vokalni ansambl “Horkestar”, zatim sledi predavanje koje će nas upoznati sa osnovnim pojmovima vezanim za prirodne nepogode, u daljim sesijama kroz filmove i diskusije bavićemo se poređenjem funkcionisanja različitih sistema i pričati o različitim rešenjima koja se koriste kao odgovori na prirodne nepogode.

SUBOTA / 18. OKTOBAR / 17-22H
Drugi deo dana će proći u znaku programa “Od freona do ciklona”, gde ćemo kroz filmove i predavanja objasniti na koji način su povezane klimatske promene sa prirodnim nepogodama.
U drugom delu programa diskutovaćemo o najboljim načinima da se smanji ljudski uticaj na klimatske promene.

NEDELJA/19. OKTOBAR / 17-22H
Tematika poslednjeg dana festivala su društvene podele koje dolaze do izražaja i povećavaju kada se dese prirodne nepogode. Uz pomoć dokumentarnih filmova i panel diskusija pokazaćemo sa čim se sve suočavaju različite socijalne kategorije tokom prirodnih nepogoda.

IZLOŽBA
Tokom sva tri dana biće otvorena postavke izložbe.

Zaključci diskusija biće korišćeni za dalji rad Zelene omladine Srbije.
Ulaz na sve događaje u okviru festivala je besplatan.
*Svi filmovi će biti puštani na originalnom jeziku sa engleskim titlom.