Home [njuz] Klasni nerijatelj na festivalu u SARAJEVU

Klasni nerijatelj na festivalu u SARAJEVU

41
0

KLASNI neprijatelj proba 330Pozorište DADOV će 15. septembra sa svojom predstavom „Klasni neprajatelj“ po tekstu Najdžela Vilijamsa u režiji Predraga Stojmenovića nastuputi na Sarajevskom JUVENTAFEST festivalu omladinskih pozorišta sa područja nekadašnje Jugoslavije.

 

Predstava „Klasni neprijatelj“, za koju je muziku radio poznati beogradski reper, Marko Šelić Marčelo, postala je vrlo brzo deo popularne kulture mladih u Beogradu, a premijerno je izvedena krajem 2013. godine. Pesma po glavnom liku iz predstave, Pegla, postala je mega hit medju tinejdžerima i predstavlja veliki doprinos u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

„Gledajući bes i nasilje u učionici, mi u stvari osećamo strah, koji osećaju mladi u realnom vremenu. Oni štete i sebi i drugima samo da bi se osetili živima, da bi osetili da su bitni. Iza maske agresivnosti je samo praznina, koju oni očajnicki žele da popune. Prikrivanje emocija i slabosti stvorilo je od njih monstrume spolja. Gledajući te napuštene učenike, postavlja se pitanje da li stvarno čujemo decu? Gledajući ih kako se ubadaju noževima i kako krvare, postavlja se pitanje: čije su ruke krvave?”- rekao je Predrag Stojmenović.

 

U predstavi igraju Nina Srdić Hadži-Nešić, Dušan Blažović, Gligorije Marinković, Andrija ražnatović, Jovana Božić, Maja Milić i Slavica Trifunović.

LINK SA SPOTOM PESME PEGLA:     http://www.youtube.com/watch?v=qc41KAFfwwQ