Home [akcija] KONKURS ZA SARADNIKE NA PROJEKTU: BULEVAR MAGAZIN Online magazin i...

KONKURS ZA SARADNIKE NA PROJEKTU: BULEVAR MAGAZIN Online magazin i portal za kulturu i umetnost

99
0

volunteerUdruženje „Bulevar umetnosti“ iz Beograda vas poziva da im šaljete svoje autorske tekstove – tematske iz oblasti kulture i umetnosti, kao i vaše priče i pesme. Najbolje od njih objaviće na njihovom portalu www.bulevarumetnosti.rs, a najbolje od najboljih u mesečnom magazinu Bulevar*.

 

Tematske oblasti kojima se bavimo su: slikarstvo, fotografija, skulptura, keramika, digitalni mediji, grafika i ilustracija, kritika umetničkog rada, strit-art, književnost, pozorište, arhitektura, film, instalacija i konceptualna umetnost, istorija umetnosti, moda, muzika, dizajn i institucije kulture.

Uslov je da vaši tekstovi nisu prethodno objavljeni i da su dužine do 1200 reči. Formu teksta birate sami – od izveštaja i reportaže do kritike,članka ili intervjua. Nije obavezno, ali ukoliko želite, možete nam slati i fotografije koje prate tekst, pod uslovom da ste vi njihov autor ili imate odobrenje autora za objavu i korišćenje istih (ne koristimo grafički materijal dobijen pomoću internet pretraživača). Veličina fotografija treba da je minimum 600×800 piksela.

Napomena: Sadržaji uvredljivog ili reklamnog karaktera neće biti uzimani u obzir. Zadržavamo pravo odabira pristiglog materijala.

*Standardi za dužinu teksta i kvalitet fotografije se razlikuju u izboru materijala za portal i časopis. Tekstovi koje uzimamo u obzir za časopis su dužine do 1200 reči, a fotografije rezolucije minimum 800×600 piksela.

Svoje radove nam pošaljite na:

portal[at]bulevarumetnosti.rs

KONKURS ZA ČLANOVE REDAKCIJE

Udruženje “Bulevar Umetnosti” i Bulevar umetnosti portal pozivaju sve zainteresovane sa afinitetima ka umetnosti i kulturi da se priključe rastućem timu kreativnih stvaralaca koji učestvuju u izgradnji Bulevar Umetnosti portala i svih njegovih segmenata. U cilju širenja ideje koju zastupamo ceo projekat sa pratećim elementima kao što su Bulevar online magazin, Arterium mreža i dr. smo osmislili kao nekomercijalan i besplatan za korišćenje. Da bi smo to ostvarili potrebna nam je pomoć onih koji su spremni da unesu deo svoje kreativnosti u ovu priču. NAPOMENA: Rad na projektu je volonterski.

Trenutno se radi na okupljanju kreativnog tima koji bi učestvovao na izradi  BULEVAR magazina. Pozicije na kojima nam je pomoć saradnika potrebna su sledeće:

  • Tim za kreativno pisanje – Novinari (Dopisnici i stalni saradnici)
  • Tim za grafički dizajn – Grafički dizajneri (Dopisnici i stalni saradnici)
  • Tim za prevođenje – Prevodioci na Engleski jezik (Dopisnici i stalni saradnici)
  • Tim za lekturu – Lektura članaka na Srskom jeziku (Dopisnici i stalni saradnici)
  • PR tim – Organizacija i vođenje pratećih aktivnosti i odnosi sa javnošću

U timu za kreativno pisanje okupljamo autore koji bi radili na pripremi tekstualnog materijala za magazin. Tim za kreativno pisanje je namerno tako nazvan zbog specifičnog pristupa u pisanju članaka koji se razikuje od klasičnog faktografsko – novinarskog pristupa. Akcenat stavljamo na autorski – subjektivni stav sa apsolutnom slobodom govora i mišljenja. Svi učesnici imaće priliku da sarađuju sa profesionalcima iz ove oblasti i samim tim imati mogućnost da steknu nova iskustva. Prethodno iskustvo nije neophodno.

Tim za grafički dizajn izrađuje prelome za tekstove koji su odabrani za magazin. Za učestvovanje u timu potrebno je solidno poznavanje nekog od softvera za izradu grafičkih rešenja kao i iskustvo u ilustraciji.

Prevodioci rade na prevođenju tekstova za englesko izdanje Bulevar magazina. Potrebno je dobro poznavanje jezika (poženjo: studenti Filološkog fakulteta i sl.)

Lektori su zaduženi za proveru gramatičke i stilske ispravnosti tekstova na Srpskom jeziku.

PR tim traga za mladim i kreativnim ljudima koji žele da svoje aktivnosti usmere na oblast umetnosti i kulture. Organizovanje dešavanja, izložbi i manifestacija koje prate projekat Bulevar Umetnosti kao i adekvatno održavanje i građenje imidža i odnosa sa javnošću kao i održavanje prisutnosti u svim vrstama medija prioritetni je zadatak ovog tima.

Možete učestvovati na dva načina:

  • Stalni saradnici – Ovom timu mogu da se pridruže osobe sa mestom prebivališta u Beogradu. Stalni saradnici ili redovni članovi redakcije kako ih nazivamo aktivno učestvuju u kreiranju sadržaja i koncepta časopisa. Obavezni su da prisustvuju sastancima redakcije jednom nedeljno na kojima se diskutuje i dogovara sve vezano za realizaciju ovog projekta.
  • Dopisnici – Ovom timu se najčešće priključuju osobe sa mestom prebivališta van Beograda a granice i ograničenja ne postoje po pitanju lokacije na kojoj se nalazite jer se celokupna komunikacija u ovom timu obavlja putem interneta.

Mogu se prijaviti sve osobe starije od 18 godina iz cele Srbije ili regiona. Dopisnici sa redakcijom komuniciraju elektronskim putem (e-mail, facebook itd.).

Svi dopisnici će dobiti preporuku i mogućnost da rezultate svog iskustva uključe u svoj portfolio i steknu pogodnosti prilikom traženja posla. Način na koji cela priča funkcioniše je jednostavan i neobavezujuć. Trajanje i obim vašeg učestvovanja određujete sami. Svaki učesnik predstavljen je na portalu kao jedan od članova kreativnog tima.

Popunjenu prijavu nam dostavite na adresu

konkurs[at]bulevarumetnosti.rs

PRIJAVA ZA SARADNIKE

Konkurs je otvoren od 01. septembra do 01. decembra 2014. god