Home [akcija] Sektor omladina

Sektor omladina

43
0

10636080 10152670791254841 7687672967733907180 nU poslednjih nekoliko godina, u formalnim i neformalnim krugovima, često govorimo o tome kako nedostaje komunikacije u omladinskom sektoru. Nedostatak komunikacije kasnije dovodi do nedostatka koordinacije, zajdničkog odgovora na izazov i reagovanja na procese koji se dešavaju u društvu.

 

Prvi septembar je dan koji sve asocira na novi početak, pa smo zato i mi upravo tada organizovali prvi sastanak koji smo nazvali «Sektor omladina». Ideja nam je da se svakog meseca sastajemo i razgovaramo o tome šta organizacije koje se bave mladima rade, šta radi država i šta su nam izazovi za naredni period. Verujemo da će ovi sastanci rezultirati boljem i integrisanom odgovoru i da će se roditi nova partnerstva.

Neke od tema o kojima smo razgovarali na prvom sastanku su:

–       Stanje u Obrenovcu, primer dobre prakse iz te opštine i kako to multiplicirati

–       Transparentnost u konkursima Ministarstva omladine i sporta. Realizovani i obustavljeni.

–       Izrada nove Nacionalne strategije za mlade, odnosno evaluacija predhodne.

Sastanku su prisustvovali predstavnici i predstavnice KOMS-a, Obrenovac Youth Foundation, OKO, CeGraD, Građanske inicijative, Centar E8, kao i pojedinci/ke koji se bave omladinskom politikm.

Naredni sastanak će biti organizovan 2. oktobra i na njega su pozvani i predstavnici/ce drugih organizacija mladih i koje se bave mladima.