Home [zabavnik] Kompanija Disney zabranila cigarete u svojim filmovima

Kompanija Disney zabranila cigarete u svojim filmovima

46
0

diznipushenjeThe Walt Disney Co. je saopštila da je odlučila da zabrani cigarete u svim svojim filmovima i da podstiče njihovo izbacivanje iz produkcija njenih filijala Touchstone i Miramax.Izvršni direktor kompanije Robert Iger je o tome pismom obavestio demokratskog predstavnika Edwarda Markeya…. predsednika potkomisije za telekomunikacije i internet u predstavničkom domu američkog kongresa.
"Kompanija Walt Disney deli vašu brigu u vezi sa smrtnim slučajevima izazvanih pušenjem", navodi on u pismu.
Iger ističe da će uz svaki DVD sa filmovima u kojima postoje scene vezane za pušenje ići napomena i da će kompanija Disney podsticati vlasnike bioskopskih sala da pre prikazivanja filmova čiji likovi puše emituju poruku protiv pušenja.
U toj kampanji učestvuje i filmska kompanija Universal.
Njeni odgovorni predstavnici kažu da su još u aprilu prešli na politiku čiji je cilj izbacivanje cigarete iz filmova namenjenih mladima, ali da su tu odluku obelodanili tek sada.
"Smatramo da je sasvim moguće to uraditi poštujući istovremeno umetnički izbor reditelja. Spremni smo da u tom naporu sarađujemo sa njima", rekao je predsednik Universala Ron Meyer.
Američko filmsko udruženje saopštilo je u maju da će razmotriti mogućnost da se za mlade zabrane filmovi u kojima se pojavljuju likovi koji puše.