Home [konkursi] Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici

Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici

47
0

lokomotiva-logoZahuktaj se!
Ideja ide lako – samo reci kako
Konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici
Ako imaš ideju kako da unaprediš nešto u tvom kraju, kako da rešiš neki problem, zadovoljiš potrebu koju tvoja zajednica ima, ili prosto osmisliš dobar način da ti i ekipa provedete slobodno vreme tako da i zajednica i vi dobijete nešto od toga, onda je Lokomotiva prava stvar za tebe!

 

Lokomotiva? (Novosadska omladinska inicijativa)

Lokomotiva je lokalni omladinski program za osnaživanje mladih za aktivno uključivanje u društveni život. Mi smo ekipa aktivnih i iskusnih mladih iz različitih organizacija iz Novog Sada i okoline koji će vam pružiti podršku i pomoć u realizaciji vaših ideja!

Ko? (Zakači se, priključi se!)

Ti i tvoja ekipa iz kraja, drugarica iz razreda, drugar sa fudbala, pas Đura, komšija Jovica ili ko god misliš da može da doprinese, ako imate između 15 i 30 godina i ako živite na teritoriji Grada Novog Sada (Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Futog, Veternik, Kać, Rumenka, Kovilj, Kisač, Bukovac, Budisava, Begeč, Čenej, Stepanovićevo, Ledinci i Stari Ledinci), možete biti članovi tima. Kako bi to bio tim, potrebno je da vas bude najmanje dvoje. Tada postajete neformalna grupa i druženje može da počne.

Šta? (Ideja ide lako – samo reci kako)

Ideja može biti bilo šta, samo je bitno da to organizujete i realizujete baš VI, naravno uz našu pomoć i podršku. Ukoliko nam se vaša ideja dopadne i bude među onima koje odaberemo, obezbedićemo vam sve što vam je potrebno za realizaciju ideje ili akcije, mentorsku podršku iz našeg lokomotiva tima i jedno sjajno novo iskustvo. Teme birate sami, ali to može (i ne mora) biti nešto iz oblasti:

  • Obrazovanje mladih (radionice, obuke, seminari, javne rasprave, tribine…)
  • Zdravlje mladih (edukacije, razne dnevne akcije na temu zdravlja posebno o pitanjima pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, zaštite mentalnog zdravlja…)
  • Kultura i slobodno vreme mladih (izložbe, tribine, večeri društvenih igara, kreativne radionice, koncerti, sadržaji za kvalitetno provođenje slobodnog vremena…)
  • Informisanje (aktivnosti kojima želite da informišete mlade o vama važnim stvarima, kvalitetni i zabavni sadržaji za mlade…)
  • Ekologija, zaštita životne sredine i održivi razvoj (akcije ćišćenja, podiženja ekološke svesti…)
  • Bezbednost mladih (bezbednost na internetu, u školama, porodici, na fakultetima i sportskim objektima…)

Takođe imajte na umu i da ideju treba da realizujete na teritoriji Grada Novog Sada i pomenutih prigradskih naselja!

Do kada sve to? (Voz kreće sa perona 9 i ¾, drugi kolosek!)

Konkurs je otvoren od 1. avgusta do 15. oktobra, a sve aktivnosti moraju biti završene do 15. decembra 2014. godine. U ovom periodu tri puta ćemo praviti presek pristiglih ideja (prvi put 20. avgusta!) i sa predstavnicima probranih ideja održati intervju na kom će se od vas očekivati da nam malo bolje predstavite ideju, a mi ćemo se potruditi da je onda zajedno razradimo i unapredimo.

Kako se prijaviti? (Čekirajte prtljag, spremite se za ukrcavanje)

Ovde je prijavni formular koji je potrebno popuniti. Ideju prijavite najmanje mesec dana pre nego što ste planirali da počnete sa aktivnostima. Popunjen formular pošaljite na lokomotivans@gmail.com. Ako vam treba pomoć oko popunjavanja formulara, slobodno svratite do Infopolisa (suteren Apolo centra, ispod Meka) i potražite Višnju! U Infopolis možete i doneti popunjen formular, ako nemate pristup internetu.

Ostale smernice

Ista neformalna grupa, po konkursnom roku može poslati samo jedan predlog. Ako ipak imate više ideja i mislite da možete da postignete da ih više realizujete, spomenite nam to na intervjuu.

Imajte na umu da su sredstva koja imamo na raspolaganju prilično ograničena i da ne možemo da izvršimo nikakvu transakciju novca. Materijalnu podršku vam možemo pružiti u vidu nabavke onoga što ste naveli da vam je potrebno za ideju (nabavka i štampanje promotivnog, kancelarijskog i edukativnog materijala, rekvizita…).

Program “LOKOMOTIVA” realizuje udruženje “HMM…” u saradnji sa udruženjima “BalkanIDEA Novi Sad” i “EDIT centar” – projekat “INFOPOLIS”, a uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade.

Za sve dodatne informacije, pišite na:

lokomotivans@gmail.com ili se javite

Višnji Nežić na 064/16-42-156,

Infopolis 021/66-24-479, 062/85-51-005 .                                                  Srećno!