Home [ volontiranje ] Međunarodni volonterski kamp u Krupnju

Međunarodni volonterski kamp u Krupnju

88
0

crtani thumbU teškoj prirodnoj katastrofi, koja je zadesila Balkan u maju ove godine, stradala je, pored ostalih i opština Krupanj, u kojoj je vanredna situacija proglašena 14. maja. Sve reke u opštini su se, usled obilnih kiša, izlile iz svojih korita i vodena bujica je nosila sve pred sobom. Pojavio se veliki broj klizišta i odrona, a, u samom sedištu teritorije opštine Krupanj, poplavljeno je više od 50% grada. Oštećeni su stambeni objekti, mostovi i putevi. Dve osobe su izgubile život, dok je veći broj evakuisan.

 

Volonterski centar Vojvodine, Kancelarija za mlade opštine Krupanj i Udruženje građana Svetionik iz Loznice, organizuju prvi međunarodni volonterski kamp za pomoć područjima stradalim tokom poplava.

Datum održavanja:

Od 13. do 26. jula

Posao:

Potrebna je pomoć pri uklanjanju smeća, pri dezinfekciji, unošenju i iznošenju nameštaja, čišćenju, sređivanju prostorija i kuća uništenih i oštećenih u poplavama i sličnim fizičkim aktivnostima za koje se ukaže potreba.

Smeštaj i hrana:

Volonteri će biti smešteni u lokalnoj srednjoj školi, u kojoj postoje tuševi, toalet i kuhinja. Spavaće se na strunjačama i potrebno je da ponesu svoje vreće za spavanje.
Namirnice su obezbeđene, dok volonteri sami pripremaju obroke.

Prevoz:

Volonteri sami sebi organizuju prevoz, a, tačno mesto sastanka i kontakt telefoni organizatora i kamp koordinatora će im biti navedeni u dokumentu sa detaljnim informacijama, koji dobijaju nakon što potvrde svoje učešće.

Volonterima iz Srbije će biti refundirani putni troškovi u iznosu do 2000 dinara!

Ostalo:

Zbog prirode posla, potrebno je da volonteri budu fizički spremni.
Ukoliko neko ima neke posebne kvalifikacije i veštine, koje bi koristile u ovoj situaciji, molimo vas da to naznačite u prijavi, da bismo imali u vidu zbog planiranja poslova.
Materijal za rad će biti obezbeđen, ali, ukoliko neko poseduje bilo šta što bi koristilo, može da ponese. Takođe bi bilo dobro da volonteri imaju svoje rukavice i gumene čizme.

Prijavljivanje:

Svi zainteresovani mogu da se prijave i da potvrde učešće tako što će popuniti aplikacioni formular i poslati ga na outgoing@volontiraj.rs. Krajnji rok za prijavljivanje je do početka kampa, ukoliko i tada bude mesta, s tim što bi bilo poželjno da svoju prijavu pošaljete što pre, kao i da potvrdite učešće, radi bolje organizacije.

Više o međunarodnim volonterskim kampovima možete da pronađete na ovoj stranici.

Bitno: Volonteri iz Srbije NE plaćaju članarinu za učešće na domaćim kampovima i prijavljuju se preko ovde priloženog formulara!

Organizovanje ovog međunarodnog volonterskog kampa podržano je sredstvima Ministarstva omladine i sporta i međunarodnih organizacija: SCI Švajcarska, SCI SAVA (radna grupa za Balkan) i Balkan Buro iz Holandije.