Home [akcija] POZIV ZA NOMINOVANJE – Nagrada MLADGRAD 2014.

POZIV ZA NOMINOVANJE – Nagrada MLADGRAD 2014.

57
0

book1 Kako bi odale priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava, organizacija, neformalnih grupa, pojedinaca i pojedinki unapređenju položaja mladih na lokalnom nivou, Građanske inicijative jubilarno, petu godinu za redom, dodeljuju nagradu MLADGRAD.

 

Uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalalnu samoupravu, Ministarstvom omladine i sporta, i uz podršku Misije OEBS u Srbiji, kao i drugih partnera: Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS),Centra E8, Fondacije za mlade Obrenovca, Asocijacje nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Forum mladih sa invaliditetom, Unija srednjoškolaca Srbije i NALED,  MLADGRAD 2014. dodeljuje se u sledećim kategorijama:

  • Lokalnoj samoupravi za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici ;
  • Lokalnoj samoupravi za dodeljeni javni prostor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
  • Organizaciji / neformalnoj grupi / građanskoj inicijativi za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave i mladih;

U okviru nagrade pored pomenutih kategorija, može biti dodeljeno i specijalno priznanje u svakoj kategoriji za naročit doprinos unapređenju položaja ranjivih kategorija mladih.

Građanske inicijative pozivaju sve zainteresovane da nominuju ovogodišnje kandidate na sajtu www.gradjanske.org ili www.mladgrad.rs. Nominacije su otvorene do 31.jula 2014. godine.

  

Odluku o dobitnicima doneće stručni žiri koji čine predstavnici/e Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), Fondacije za mlade Obrenovca, Centra E8, ANEM-a i NALED-a.

Svečana dodela nagrade biće organizovana između 12. i 14 avgusta 2014. godine u Obrenovcu (o tačnom vremenu i mestu organizovanja dodele bićete nakdadno obavešteni).

  

Nominujte svoje kandidate. Podelite sa nama sve uspešne priče i uključite se u ovogodišnju MLADGRAD kampanju. Pomozite da se za njih čuje, jer što je njihov doprinos vidljiviji široj javnosti, to je briga o mladima sve više na listi prioriteta svih institucija, organizacija i političkih partija na lokalnom i nacionalnom nivou.

  

Ko je MLADGRAD?

MLADGRAD je lokalna samouprava, organizacija, grupa, pojedinac ili pojedinka koja je mladima u svojoj zajednici obezbedila prostor za aktivnosti, šanse za volontiranje, putovanje i informisanje. MLADGRAD je dao/la šansu, sredstva, vreme i volju da mladima u zajednici bude bolje. I što se više o MLADGRAD-u čuje i vidi, to su šanse da briga o mladima zaista postane prioritet našeg društva.

Ulaganje u mlade umesto u istraživanja o tome koliko ih godišnje odlazi u veće gradove ili inostranstvo u potrazi za bolji životom. To je ideja koja nas vodi još od 2010. godine kada je nagrada ustanovljena i od kad se dodeljuje povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta.

Više o uspešnim pričama, njihovim akterima i rezultatima pogledajte na sajtu www.mladgrad.rs