Home [njuz] Trud se ipak isplati!

Trud se ipak isplati!

93
0

IMG-20140428-WA0005Iako u našoj zemlji vlada mišljenje da studenti nemaju perspektivu, grupa od trojice mladih nam je pokazala da uz puno truda i želje mogu predstaviti Srbiju u najboljem svetlu. Uroš Denić, Dušan Ilić i Svetislav Mijatović su se plasirali u finale najvećeg svetskog takmičenja u upravljanju naftnim sistemima. Finale će biti održano 29. maja u Budimpešti, gde će naš tim Amcord odmeriti snage sa još 4 tima.

 

Freshhhjeonlinemeđunarodno studentsko takmičenje, gde studentiutimovimaizgrađujunovunaftnu korporacijui donose odlukeo istraživačkimirazvojnim projektima kako bi pronašlirezervoare, gradilirafinerijuza različiteproizvode, pronašli najboljiportfolio proizvodaza sticanjeprofita i vodili maloprodajnu mrežu.Pet najboljihtimovauFreshhhtakmičenjudobili su priliku da se pridruže
Growww razvojnom programu unutar same naftne kompanije.
Takmičenje postoji
7 godina, uključeno je 3500 timova iz 70 zemalja i 250 univerziteta.

Članove našeg tima pre svega je povezalo prijateljstvo, a zatim i želja da povežu svoja različita znanja i interesovanja, kako bi ostvarili zajednički uspeh. Uroš Denić je student završne godine Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i student treće godine Fakulteta za poslovne studije Univerziteta Megatrend. Dušan Ilić je student završne godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojem je bio i predsednik najveće studentske organizacije na svetu. Svetislav Mijatović je završio Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu i trenutno je na međunarodnom masteru za kvantitativne finansije (IMQF).

Uroš, Dušan i Svetislav su prijavom za ovo takmičenje želeli da ostvare kontakt sa inostranim studentima i pripadnicima velikih internacionalnih kompanija, kako bi na najbolji način predstavili Srbiju i naše obrazovanje. Motivacija za učešće im je bilo i znanje koje će steći i nakon toga doneti nazad, sa željom da ga primene u radu u Srbiji.