Home [njuz] Poziv za učešće NAPOR članicama i mladima u konsultativnom procesu za...

Poziv za učešće NAPOR članicama i mladima u konsultativnom procesu za izradu mehanizma za prepoznavanje kompetencija stečenih u omladinskom radu u svrhu bolje zapošljivosti mladih

40
0

U okviru projekta „Uz dobar alat, veština je zanat“ koji sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) uz finansijsku podršku USAID – projekat održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, započeli smo proces kreiranja mehanizma i alata za prepoznavanje kompetencija stečenih u programima neformalnog obrazovanja i omladinskog rada, a koji utiču na bolju zapošljivost mladih.

Kao osnova za kreiranje alata poslužila nam je Studija za mapiranje EU praksi i Istraživanje o uticaju neformalnog obrazovanja u omladinskom radu na razvoj kompetencija za bolju zapošljivost mladih, gde ste takođe imali prilike da učestvujete. Oba istraživanja će uskoro biti dostupna na NAPOR sajtu www.napor.net

NAPOR se od samog početka postojanja zalaže za praktikovanje konsultativnih procesa koji će omogućiti organizacijama članicama učešće u procesima na kojima se zasniva praksa u omladinskom radu. Da bi osigurali učešće organizacija koje rade direktno sa mladima i samih mladih, pozivamo Vas da date vaše predloge u konsultativnom procesu koji će doprineti prepoznavanju omladinskog rada i onoga što radimo, boljoj zapošljivosti mladih i prepoznavanju njihovih komptencija koje su stekli kroz programe omladinskog rada.

S obzirom na to da konsultacije obuhvataju različite grupe aktera (osim OCD i mladih, konsultuje se državni sektor kao i poslodavci), smatramo da će krajnji produkt, kao i sam proces: (1) dati naglasak na zapošljivost mladih i osvetliti uticaj koji omladinski rad ima na zapošljivost, (2) pomoći poslodavcima da lakše pronađu radnu snagu koja poseduje dodatne, njima potrebne veštine i (3) pomoći mladima da postanu konkurentniji na tržištu rada.

Ovim putem Vas molimo da nominujete jednog predstavnika/cu svoje organizacije za kojeg/u smatrate da svojim znanjem i iskustvom može doprineti navedenom procesu, kao i jednu mladu osobu (od 15 do 30 godina) koja je učestvovala u programima omladinskog rada koje vaša organizacija sprovodi.

Konsultacijski sastanak je planiran za 13. maj 2014. godine. O tačnom vremenu i mestu održavanja sastanka bićete naknadno obavešteni. Putni troškovi u vidu autobuskih ili voznih karata biće pokriveni u okviru NAPOR projekta.

Kontakt podatke i kratke biografije (do 15 redova) vaših predstavnika/ca šaljite na adresu danijela.radic@napor.net najkasnije do 07. maja 2014. godine do 14 časova. Broj mesta je ograničen.