Home [akcija] K O N K U R S Koga ćeš nominovati za TOYP...

K O N K U R S Koga ćeš nominovati za TOYP ove godine?

42
0

jci-novisad zpsf8e3c52dJCI TOYP (Ten Outstanding Young Persons) ima za cilj prepoznavanje mladih ljudi koji se odlikuju uspehom u svojim oblastima i na taj način stvaraju pozitivne promene u svom okruženju. Organizovanjem ovog međunarodnog događaja po prvi put u našoj zemlji, nastojimo da pored zvaničnog prepoznavanja njihovih dostignuća, za ove mlade i talenotvane ljude obezbedimo medijski prostor i time doprinesemo jačanju svesti sire društvene zajednice o velikim projektima, proizvodima, idejama. Laureati, na taj način motivišu svoje kolege u dostizanju izvrsnosti. Njihove priče o otkriću, odlučnosti i domišljatosti, inspirišu druge mlade ljude da budu bolji lideri i stvaraju bolje društvo.

Uspostavljen u SAD 1932. godine, JCI TOYP je promovisao mnoge mlade i kasnije poznate osobe, poput Džona Kenedija, Henrija Kisindžera, Nelsona Rokefelera, Elvisa Prislija, Vejna Greckog, Orsona Velsa, i mnoge druge. Od tad se uspešno organizuje, svake godine, u preko 20.-tak zemalja širom sveta. Konkurs za sve kandidate u Srbiji traje do 15-og aprila i tokom tog perioda, brojne organizacije i pojedinci širom Srbije biće uključeni u traženje ovih mladih i darovitih ljudi. Ukoliko smatrate da neko od njih postoji u Vašem okruženju budite slobodni da nam se obratite i da zajedno doprinesemo izboru najboljih.

Na konkurs kandidat se može SAMOSTALNO prijaviti ili ga može prijaviti TREĆE LICE!

Žiri koji će biti posebno formiran za svaku od dole navedenih kategorija, biće sastavljen od naših najeminetnijih stručnjaka u poljima njihove ekspertize. Nakon završetka konkursa, članovi će izabrati po jednog kandidata u svakoj oblasti koji će biti kandidat naše zemlje za odlazak na svetski kongres koji se održava u Lajpcigu (Nemačka), a na kome će biti prisutno preko 6.000 mladih lidera predstavnika nacionalnih komora JCI-a. Celokupan nacionalni projekat završiće se svečanom dodelom nagrada u zgradi Vlade Vojvodine.

JCI Srbija, i lokalna komora JCI Novi Sad, po prvi put organizuju ovaj program, a kandidati će biti nominovani u sledećim oblastima:

  • Poslovno/preduzetničko dostignuće
  • Akademsko liderstvo/dostignuće
  • Ekološko liderstvo
  • Naučni/Tehnološki razvoj
  • Medicinska inovacija

Junior Chamber International (JCI) je međunarodna organizacija mladih lidera i preduzetnika, koja pruža razvojne mogućnosti mladima širom sveta u stvaranju pozitivnih promena. Ima 200.000 aktivnih i mnogobrojne počasne članove koji učestvuju u projektima, konferencijama i seminarima. Broji više od 5.000 lokalnih organizacija u 115 zemalja širom sveta.

Formular za prijavu.