Home [zabavnik] Pranjem šoferki do 2.000 dinara dnevno

Pranjem šoferki do 2.000 dinara dnevno

45
0

automobilMladi na benzinskim pumpama pokušavaju da za kratko vreme zarade džeparac za letovanje. Na većini benzinskih pumpi devojke svakodnevno peru šoferke automobila. Kažu da je taj posao dobar način da se za kratko vreme zaradi džeparac za letovanje. Za četiri sata dnevno zarade i do 2.000 dinara.

– U proseku za dan zaradim oko 1.500 dinara. Radim da bih zaradila za more, ali i za školarinu za fakultet – kaže Sonja Puzadović (19).

Napojnice za pranje stakla su oko 50 dinara, ali ima i galantnih ljudi koji ostave impresivniju novčanicu.
– Najveća napojnica koju sam dobila je 10 evra, nije retko da mi daju i 200-300 dinara. Stranci nam plate kojim evrom, a najmanje napojnice daju poznate ličnosti i vozači „besnih kola". Pranje „keca" i „jugića" još se i najviše isplati – kaže Sonja.

Osim novca, devojke dobijaju i komplimente. A nije nikakva retkost da vožači upotrebe i svoj šarm da bi ih nagovorili da zajedno izađu.
– Često nam traže broj telefona, pokušavaju da saznaju kad završavamo s poslom. Nudili su nam i da nas vode u Novi Sad na "Exit". A ponude da idemo s njima na piće i da izađemo su svakodnevne – pričaju Ena (19) i Milena (20), koje pokušavaju da zarade za zajedničko letovanje u Grčkoj.

One tvrde da neprijatnosti u njihovom poslu nisu česte, a da je najteže raditi s vlasnicima velikih, skupih automobila, zbog njihovog ličnog odnosa prema kolima koje voze.
– Nakon što se vlasnik jedne limuzine izdrao na mene: „Samo da znaš, ako si umazala nešto, nadrljala si", trudim se da velikim skupim kolima ne prilazim – kaže Sonja.

Izvor: 24 sata