Home [njuz] Simulacija rada Ujedinjenih nacija „SKIMUN 2014” na Zlatiboru od 4. do 7....

Simulacija rada Ujedinjenih nacija „SKIMUN 2014” na Zlatiboru od 4. do 7. Marta

65
0

slika konkursaSKI Model United Nations” (SKIMUN) predstavlja jedinstvenu praktičnu diplomatsku obuku namenjenu mladim stručnjacima različitih kadrovskih usmerenja koja se odvija kroz simulaciju rada i zasedanja tela organizacije Ujedinjenih nacija. Konferencija će biti održana na Zlatiboru u periodu od 04.- 07.03.2014 u odmaralištu „Dunav”.

 

Na konferenciji će biti simuliran rad Saveta Bezbednosti, Saveta za ljudska prava UN-a i Međunarodnog suda pravde, gde će učesnici uz poštovanje regularnih pravila procedure imati zadatak da predstave rešenja u vidu UN rezolucija. Pored učesnika iz Srbije i regiona, na samom događaju će učestvovati i gosti iz zemalja afričkog kontinenta, Evrope i Bliskog istoka.

Učesnicima je omogućen trodnevni polupansion u odmaralištu „Dunav“ sa upotrebom spa i wellness usluga. U cenu je takođe uključeno i izdavanje sertifikata, potvrde o učestvovanju i konferencijski materijal.

SKIMUN” je projekat Akademije nacionalnog razvoja, organizacije koja se bavi podsticanjem funkcionalnog obrazovanja, naučne i kulturne prosvećenosti građana kao i pružanjem pomoći pojedincima i institucijama koje deluju u cilju postizanja sličnih ciljeva. ANR takođe promoviše značaj i sprovođenje neformalnog obrazovanja, organizovanje sportskih skupova, humanitarnih i kulturno-umetničkih događaja, seminara, kao i približavanje naučno-istraživačkog rada studentima i mladima i povezivanje domaćih studenata u dijaspori.


Prijave za konferenciju
„SKIMUN“ traju do 25. Januara. Prijavu, kao i više detalja, možete naći na zvaničnoj stranici samog događaja www.skimun.org kao i na FB stranici https://www.facebook.com/SKImodelUN .