Home [konkursi] Studentski konkurs za pisanje tekstova “Ekonomska tranzicija”

Studentski konkurs za pisanje tekstova “Ekonomska tranzicija”

40
0

Ekonomska tranzicijaOtvorena komunikacija poziva studente svih univerziteta na konkurs za pisanje tekstova na temu “Ekonomska tranzicija” u okviru projekta “Otvoreni univerzitet“. Koliko smo daleko odmakli od komandne privrede? Sa kojim problemima se suočavaju radnici u Srbiji? Na koje zemlje možemo da se ugledamo?

 

Pozivamo sve studente da kažu svoj stav i učestvuju na konkursu za studentske radove Otvoreni univerzitet nevladine organizacije Otvorena komunikacija. Radove možete pisati ili snimiti na jednu od sledećih tema:

  • Stepen liberalizacije tržišta u Srbiji
  • Efekti procesa privatizacije
  • Politika tžišta rada i strategija zapošljavanja
  • Uloga sindikata u tranziciji
  • Komparativna analiza procesa ekonomske tranzicije – primeri zemalja sa dobrom praksom

Tekst između 500 i 1500 reči ili video blog u trajanju od 5 do 15 minuta treba poslati do 20. januara na e-mail ouniverzitet@gmail.com sa oznakom teme na koju pišete.

Autori dva najbolja rada biće pozvani kao govornici na javnoj tribini koja će se održati krajem januara i njihovi radovi će biti objavljeni u godišnjoj publikaciji Otvorenog univerziteta.

Projekat Otvoreni univerzitet je zamišljen sa namerom okupi sve eksperte, profesore, studente i druge društveno odgovorne aktere, sa idejom da oni daju svoj doprinos kritičkoj analizi društvenih problema. Partner na projektu je Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) preko koje se povezujemo sa studentima iz Hrvatske i ohrabrujemo razmenu mišljenja tako što i oni imaju priliku da pišu radove za konkurs Otvoreni univerzitet i učestvuju na tribinama. Projekat se radi uz podršku Fonda za otvoreno društvo. Projekat podržava Fond za otvoreno društvo.