Home [ knjige/tribine ] Konferencija “Marketplace of Ideas“ 23. decembra u Beogradu

Konferencija “Marketplace of Ideas“ 23. decembra u Beogradu

67
0

marketofideasKonferencija “Marketplace of Ideas“ će biti održana 23.12.2013. od 10h u Maloj svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, u organizaciji klastera “ICT Net. Tema konferencije su razvoj karijere mladih inžinjera, mogućnosti zapošljavanja i preduzetništvo. U skladu s tim, predstavnici tehničkih fakulteta, visokih škola i studentskih organizacija će govoriti o značaju formalnog obrazovanja i prilikama za sticanje praktičnog iskustva tokom studija, kao i o ulozi koje obrazovne institucije imaju u motivisanju i edukaciji mladih za razvoj profesionalne karijere i pokretanje sopstvenog preduzeća.

Kao organizacija koja pruža podršku studentima tehničkih fakulteta da započnu sopstveni biznis i ostanu u Srbiji, Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu već godinama nastoji da pomogne mladim preduzetnicima u ranim fazama razvoja biznisa, kako bi uz stalnu obuku, konsalting i mentoring, uspeli da pronađu svoje mesto na tržištu informaciono-komunikacionih tehnologija. Ovom prilikom predstavnici Inkubatora će predstaviti svoj program, kao i mogućnosti koje su na raspolaganju novoosnovanim kompanijama.

Na konferenciji će, takođe, biti predstavljen rad organizacije SEE ICT koja se zalaže za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji. Svojim aktivnostima, kroz konferencije, treninge i veb portale, SEE ICT startapovima pruža znanja, veštine, prilike i kontakte za kreiranje inovativnih i održivih preduzetničkih poduhvata sa šansom za globalni uspeh.
O svom razvojnom putu i iskustvima od samih početaka, pa do danas govoriće sada već uspešne IKT kompanije Mikroelektronika i Strawberry Energy.

„Marketplace of Ideas“ je jedinstven projekat koji studentima završnih godina tehničkih fakulteta i visokih škola pruža mogućnost da sarađuju sa nekim od najvećih kompanija iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija, koje su istovremeno i članice klastera “ICT Net”. Realizaciju projekta, finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.
Učešće na konferenciji je besplatno, a svi zainteresovani mogu da se registruju putem mejla: prijava@marketplaceofideas.rs.