Home [njuz] Liderstvo u očima vodećih internacionalnih kompanija u Srbiji

Liderstvo u očima vodećih internacionalnih kompanija u Srbiji

48
0

ailogoStudentska organizacija AIESEC u okviru svojih brojnih društveno-odgovornih projekata organizuje panel diskusiju na temu ’’Internacionalno liderstvo u Srbiji’’. Projekti „Career Days“ i „AIESEC Case Challenge“ su studentima, koji žele da se informišu kako internacionalno stručno iskustvo može da im pomogne u sticanju poslovnih mogućnosti, omogućili šansu da prisustvuju ovom događaju.

 

Diskusija će se održati 17. decembra sa početkom u 18h, u Profesorskoj sali na Ekonomskom fakultetu. Moderator diskusije će biti generalni menadžer kompanije Business Info Group“, Biljana Stepanović. Panelisti koji će nam se predstaviti su izvršni direktor kompanije Siemens“, Tihomir Rajlić, izvršni direktor kompanije “Hemofarm AD” Dr Ronald Seeliger, i direktor za maloprodajne operacije i celokupnu prodajnu podršku iz kompanije „ DelHaize“ u Srbiji, Vincent Van Deist.

Studenti će moći da čuju iskustva kompanija iz Srbije koje nude mogućnost stručnog usavršavanja internacionalnim studentima putem AIESEC-ovih programa.

Druga aktivnost biće sama panel diskusija, posle koje će panelisti diskutovati sa studentima i odgovarati na pitanja na temu internacionalnih lidera u Srbiji.

Ukoliko ste student i zainteresovani ste da prisustvujete ovom korisnom događaju za Vašu karijeru možete popuniti prijavu na sledećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1nWgFKWxGeEqcBHwmCNJhyVaggSoR0QFSy4DXKDsjqOQ/viewform?edit_requested=true

Studentska organizacija AIESEC organizuje projekat “Career Days“, čija je ideja da studentima pruži mogućnost profesionalnog usavršavanja i lakšeg pronalaženja prakse i posla u našoj zemlji i inostranstvu. Takođe, jedan od projekata „AIESEC Case Challenge“, predstavlja takmičenje u izradi studije slučaja, koje pobedničkom timu obezbeđuje praksu u oblastima finansija, marketinga i društveno-odgovornog preduzetništva u kompanijama koje su vodeće na ovim prostorima.

AIESEC je najveća internacionalna organizacija na svetu vođena od strane studenata. Postoji u 124 zemlje, a glavni fokus organizacije jesu stručne i volonterske prakse koje mladima omogućavaju da putuju i rade, usavršavaju jezike, upoznaju različite kulture i sklope prijateljstva koja traju ceo život. AIESEC u Srbiji postoji 60 godina i bavi se razvijanjem liderskih sposobnosti kod mladih kroz društveno – odgovorne projekte i internacionalne i nacionalne konferencije koje redovno organizuje.