Home [njuz] SAVREMENI MUZIČKI DOKUMENTARCI U DKSG

SAVREMENI MUZIČKI DOKUMENTARCI U DKSG

63
0

cure for painU okviru ciklusa Savremeni muzički dokumentarci sutra 5.decembra u 20:00 u Domu kulture Studentski grad biće prikazan film LEK PROTIV BOLOVA – PRIČA O MARKU SENDMENU u režiji Roberta Bralvera i Dejvida Ferina. Ulaz je slobodan.

 

Dokumentarni film o burnom životu i bogatoj stvaralačkoj karijeri Marka Sendmena, preminulog frontmena bostonskog „low rock“ sastava Morfin. Od rodnog Njutona u Masačusetsu on je krenuo na put unakrs Amerike i planete ostavljajući neizbrisiv trag kao jednog od naupečatljivijih muzičara svoje generacije.

Prisećajući se jedinstvenog zvuka grupe Morfin film preispituje ulogu i značaj porodice na primeru ovog, od strane kritike naširoko hvaljenog, autora, pevača i inovativnog instrumentaliste, koji je svoj kratki život proveo u stalnom konfliktu sa samim sobom.

U toku decembra u okviru istog ciklusa biće prikazani filmovi OSVETLjEN IZNUTRA – ROLAN HAUARD Ričarda Lovenštajna i Lin Mare Milburna, kao i SLUČAJ SEXA – KAKO SMO UŠLI U EVROPU, u režiji Ines Pletikos koja će biti gošća Doma kulture Studentski grad.