Home [konkursi] Postani deo Aktivističkog centra

Postani deo Aktivističkog centra

35
0

Udruženje studenata sa hendikepom poziva sve zainteresovane da postanu deo Aktivističkog centra.

 

Udruženje studenata sa hendikepom (USH) je nevladina, nestranačka, neprofitna organizacija koja se bori za ostvarivanje i poštovanje ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti mladih i studenata/kinja sa hendikepom kroz kreiranje uslova za inkluzivno formalno i neformalno obrazovanje i primenu socijalnog modela pristupa hendikepu. USH je jedna od prvih organizacija u Srbiji koja okuplja mlade ljude sa različitim tipovima hendikepa, bez obzira na medicinsku dijagnozu, kao i mlade ljude bez hendikepa kroz inkluzivni, cross-disability pristup.

Udruženje studenata sa hendikepom je osnovalo Aktivistički centar kao priliku za aktivno uključivanje svih zainteresovanih.

Uključivši se u rad Aktivističkog centra zainteresovani/e imaju priliku da:

Učestvuju u edukaciji o: 
– ravnopravnosti mladih sa hendikepom,
– ljudskim pravima,
– komunikaciji sa mladima sa hendikepom;

– Steknu nove veštine iz oblasti pisanja i realizacije projektnih i radioničarskih aktivnosti;

– Usavrše svoj javni nastup, steknu znanja iz akademske asistencije i iskustvo u radu, realizuju stručnu praksu, učestvuju u realizaciji aktivnosti USH, promotivnim i kreativnim aktivnostima i steknu sertifikat za svoje angažovanje;

– Putuju i druže se sa ostalim aktivistima/kinjama udruženja.

Šta je potrebno da bi postao/la aktivista/kinja Udruženja?

Ukoliko si entuzijastičan/a, podržavaš ravnopravnost, želiš da učiš, usavršavaš svoje veštine, družiš se i aktivno učestvuješ u formiranju stava o osobama sa hendikepom potrebno je da popuniš prijavni formular i pošalješ ga na adresu prijave.ac@ush.rs.

 

Takođe te pozivamo da se priključiš i zvaničnoj grupi Aktivističkog centra na Facebook-u “Uključi se” preko koje je moguće pratiti informacije o budućim aktivnostima.

Prijavni formular možete preuzeti ovde.