Home [njuz] Sajam partnerstva – prijave u toku

Sajam partnerstva – prijave u toku

41
0

Prijavljivanje za organizacije, socijalna preduzeća ili javne ustanove za učešće na petom Sajmu partnerstva u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva je u toku. Učesnici Sajma dobiće jedinstvenu priliku da predstavnicima poslovnog sektora i ostalim posetiocima Sajma predstave svoje projekte i konkretne predloge za saradnju.

Sajam partnerstva održava se 3. decembra u okviru godišnje konferencije o društveno odgovornom poslovanju CSR Forum. Učešće na Sajmu je besplatno, a 15 organizacija sa najboljim i najkonkrentnijm ponudama za saradnju dobiće priliku da se predstave poslovnom sektoru. Za učesnike će biti organizovana radionica kako bi se što bolje pripremili za predstavljanje na Sajmu. Rok za prijavljivanje je 15. novembar 2013, a sve informacije dostupne su na sajtu Foruma poslovnih lidera.

Sajam partnerstva ima za cilj da podstakne međusobno zbližavanje sektora i uspostavljanje saradnje, jer samo kroz zajedničko delovanje mogu da se rešavaju društveni problemi. Problemi i izazovi s kojima se društvo danas suočava postali su previše složeni i međusobno povezani, a raspoloživi resursi jednog sektora često nisu dovoljni da se na te izazove adekvatno odgovori. Upravo je međusektorska saradnja jedan od efikasnijih mehanizama koji stoji na raspolaganju svim sektorima.

Ovogodišnji CSR Forum i Sajam partnerstva  deo su šire inicijative promovisanja i podsticanja međusektorske saradnje, koju Smart kolektiv sprovodi  u partnerstvu sa Forumom poslovnih lidera Srbije uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice u okviru programa ”Građansko društvo za budućnost”.