Home [konkursi] Literarni konkurs: „Jednakosti, sličnosti i razlike“

Literarni konkurs: „Jednakosti, sličnosti i razlike“

86
0

U želji da podstaknu mlade, pre svega, srednjoškolce/ke i studente/kinje, da pišu o jednakostima, sličnostima i različitostima u društvu u kom se svakodnevno kreću, Savez slepih Srbije u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Srbije (UNSS) i Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), raspisuje literarni konkurs pod naslovom „Jednakosti, sličnosti i razlike“.

 Ovaj konkurs je ujedno i najava dalje saradnje koju će KOMS imati sa Savezom slepih Srbije u dolazećem periodu.

Konkurs je otvoren od 10. novembra do 10. decembra, a radovi se dostavljaju na mejl adresu omladina.savezslepih@gmail.com u formatu .doc ili .docx.

Pozivamo sve srednjoškolce/ke i studente/kinje da daju svoju proznu ili poetsku reč o jednakostima, sličnostima i razlikama sa kojima se svakodnevno susreću, a u vezi sa slepim i slabovidim osobama.

Autorima/kama prva tri rada u kategoriji srednjoškolaca/ki, kao i prva tri rada u kategoriji studenata/kinja, biće uručene nagrade na svečanoj ceremoniji predstavljanja najboljih radova i dodele nagrada autorima/kama pomenutih radova, koja će biti održana u prostorijama Saveza slepih Srbije, u Beogradu. O tačnom datumu održavanja ceremonije dodele nagrada dobitnici će biti blagovremeno obavešteni.

 Šta je sve potrebno znati?

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci/ke i studenti/kinje, uzrasta 15 – 26 godina, državljani Republike Srbije;

Rad može biti napisan u poeziji ili prozi;

Rad može da sadrži najviše 1000 reči (dve kucane strane A4 formata);

Rad mora biti zasnovan na stavovima i iskustvima u vezi sa slepim i slabovidim osobama;

Svaki/a učesnik/ca konkursa može učestvovati sa najviše 2 rada;

Uz rad dostaviti sledeće podatke: ime, prezime, adresa stanovanja,  ime škole/ fakulteta, razred/ godina studija, mejl adresa i kontakt telefon;

Pravo učešća imaju svi oni čiji rad do sada nije nigde publikovan;

Najbolje radove će birati stručni žiri koji će ocenjivati ideju, originalnost, kreativnost;

Prva tri mesta u kategoriji srednjoškolaca/ki i u kategoriji studenata/kinja će biti nagrađeni na svečanoj ceremoniji predstavljanja najboljih radova i dodeli nagrada autorima/kama istih, kao deo nagrade je i studijsko putovanje, sa najboljim omladincima Saveza slepih Srbije, u neku od zemalja Evrope;

Pobednički radovi biće objavljeni na sajtovima organizatora (http://www.savezslepih.org.rs/, http://www.koms.rs/, www.srednjoskolci.org.rs), a njihovi autori/ke će biti obavešteni putem mejla (isto važi i za najbolje radove);

Organizatori imaju pravo koriščenja svih radova u bilo kom obliku i bilo kom mediju, pri tom će organizatori nastojati da navedu ime autora/ke, ali ne odgovaraju ukoliko uredništvo drugih medija to ne učini;

Radovi se šalju do 10. decembra 2013. na mejl adresu omladina.savezslepih@gmail.com;

Slanjem Vaših radova prihvatili ste uslove navedene u prethodnim stavkama.

 

Temeza takmičenje učenika srednjih škola:

1. Položaj slepih i slabovidih u našem društvu

2. U očima mrak, a iz duše bije svetlost

 

Teme za takmičenje studenata:

1. Integracija slepih i slabovidih osoba u društvu

2. Humanost – mali deo mog vremena puno znači slepim i slabovidim osobama

Za sva dodatna pitanja, informacije, sugestije, predloge, budite slobodni da nas kontaktirate putem mejla omladina.savezslepih@gmail.com.

Ohrabrujemo Vas da date svoju proznu ili poetsku reč o jednakostima, sličnostima i razlikama sa kojima se svakodnevno susrećete.