Home [treninzi] Konferencija “Civilni sektor je i dalje u ….. Kako da spasimo Smorville?”

Konferencija “Civilni sektor je i dalje u ….. Kako da spasimo Smorville?”

60
0

Grupa “Hajde da…”, uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme, realizuje projekat „Inicijativa za podsticanje autentičnog aktivizma, kroz podršku većoj odgovornosti organizacija civilnog društva u Srbiji i podršku novim i svežim inicijativama mladih“ i u okviru njega organizuje: KONFERENCIJU  „CIVILNO DRUŠTVO JE I DALJE U ….. KAKO DA SPASIMO SMORVILLE?“
Hotel Šumadija, Beograd, 5.- 6.12. 2013.

 

 Nakon prošlogodišnje konferencije “Zašto je civilno društvo otišlo u….. i kako sam ja tome doprineo/la?”, napravljen je dogovor da se ovakvi susreti organizuju bar jednom godišnje, pa i ove godine organizujemo slično okupljanje. Cilj ovogodišnje konferencije i dalje je umrežavanje organizacija i zajedničko promišljanje o stanju civilnog društva.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici/e organizacija civilnog društva, međunarodnih organizacija, državnih institucija i zajedno ćemo pokušati da istražimo:

  • Šta je civilno društvo danas i  koja je uloga OCD u društvu;
  • Mogućnost mobilizacije sektora;
  • Civilnu hrabrost;
  • Korupciju u civilnom društvu;
  • Vrednosti civilnog društva/naših organizacija (sličnosti i razlike).

Takođe, tokom konferencije ćemo imati priliku da prvi put pređemo nivoe u video igri o civilnom društvu.

Tokom organizovanja prošlogodišnje konferencije “Zašto je civilno društvo otišlo u… i kako sam ja tome doprineo/la?”, naučili smo brojne lekcije, te ovogodišnju organizujemo u nešto drugačijem maniru:

  • Konferencija će biti održana u hotelu pristupačnom za osobe sa invaliditetom;
  • I dalje neće biti “zvučnih imena” niti “značajnih osoba”, što će mnoge sprečiti da konferenciji prisustvuju (saznali smo da protokol nalaže da mogu biti prisutni/e samo ukoliko su govornici/e);
  • Pokrićemo troškove benzina samo u slučaju da više osoba dolazi autom (što će učesnike možda motivisati da se “umreže”);
  • Nećemo trošiti novac na materijal, već ćemo Vas zamoliti da, pošto već recikliramo civilni sektor (projekte, ideje, organizacije…) ponesete po jednu fasciklu, blokčić i olovku (ukoliko ih imate sa logoom svoje organizacije, eto prilike za promovisanje, pošto će vaš materijal koristiti neko drugi na konferenciji).
  • Konferenciju ne organizujemo uoči Svetog Nikole ili Nove Godine, pa svi učesnici/ce mogu neometano učestvovati na istoj oba dana. Ukoliko planirate da dođete a odete pre kraja konferencije, molimo Vas da se ne prijavljujete.

Osobe koje, čitajući ovaj poziv, još uvek nisu odustale i žele da nam se pridruže, trebalo bi da popune prijavni formular i pošalju ga na e-mail: suzana@hajdeda.org.rs najkasnije do 21.11.2013.  Izabrani učesnici/e biće obavešteni do 25.11.2013.godine.

Svim učesnicima biće obezbeđeni troškovi puta, smeštaja i osveženja, a logistički detalji biće poslati naknadno samo primljenim učesnicima.

Ukoliko imate neko pitanje ili komentar na ovu inicijativu, kontaktirajte Suzanu Krstić iz Grupe „Hajde da…“ putem maila suzana@hajdeda.org.rs  ili telefonom na 011 3240 425.