Home [njuz] Poziv na okrugli sto «Mogućnosti ostvarivanja Garancije omladini za zapošljavanje u Srbiji»

Poziv na okrugli sto «Mogućnosti ostvarivanja Garancije omladini za zapošljavanje u Srbiji»

41
0

Petak 08. novembar 2013. u 12,00 časova u prostorijama Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), Bulevar Zorana Đinđića br. 44, Beograd
Centar za razvoj Srbije uz podršku Švajcarske organizacije za pomoć svetu rada (SOLIDAR Suisse) i Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u okviru Projekta podrške socijalnom dijalogu, organizuje okrugli sto: „Mogućnost ostvarivanja Garancije omladini za zapošljavanje – Moguća ili nemoguća misija u Srbiji?“.

 

Svrha okruglog stola je promocija Garancije omladini za zapošljavanje koja je usmerena ka smanjenju nezaposlenosti mladih u zemljama članicama Evropske unije, kako bi se ukazalo na mogućnosti i mere za rešavanje problema nezaposlenosti mladih u Srbiji.

Okrugli sto je namenjen predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, lokalnih samouprava, privrednih komora, udruženja poslodavaca, sindikata, nevladinih i omladinskih organizacija, novinara, ekonomista, karijernih centara, psihologa i pedagoga, koji bi na osnovu dosadašnjeg iskustva, u diskusiji izneli predloge sa ciljem povećanja zapošljivosti mladih ljudi i stručnog osposobljavanja.

Na okruglom stolu govoriće: dr Goran Nikolić, dr Lazar Marićević, Aleksandar Marinković, dipl. ekonomista i Aleksandar Marićević, dipl. pravnik.

Učesnici koji potvrde svoj dolazak dobiće radni tekst publikacije, nekoliko dana pred održavanje okruglog stola. Radni materijal će predstavljati smernice na osnovu kojih će se voditi diskusija i obuhvata sledeće teme:

1. Opšti ekonomsko – društveni uslovi kao prepreka za zapošljavanje mladih – evropsko iskustvo;
2. Uporedno iskustvo podrške zapošljavanju mladih – primeri odrećenih zemalja EU;
3. Analiza stanja i programi podrške u Republici Srbiji;
4. Predstavljanje programa EU «Garancija omladini»;
5. Sprovođenje programa «Garancija omladini» u Republici Hrvatskoj.

Autori će dati uvodnu reč u ukupnom trajanju od 20 – 30 minuta, dok će preostalo vreme biti posvećeno diskusiji. Predviđeno vreme trajanja okruglog stola je dva sata.

Molimo Vas da potvrdite učešće najkasnije do 05. novembra 2013. godine (uz popunjen prijavni obrazac koji se nalazi u nastavku), na e-adresu: razvojsrbije@razvojsrbije.org ili na faks: 011 24 33 587.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel: 011/ 24 33 587 i 064/29 12 183