Home [njuz] TRAGIČNI PRIZORI IZ UČIONICE UZ MARČELOVU MUZIKU

TRAGIČNI PRIZORI IZ UČIONICE UZ MARČELOVU MUZIKU

65
0

 

Pozorište DADOV kao svoju prvu premijeru u 55-oj ljubilarnoj sezoni imaće predstavu “Klasni neprijatelj” Najdžela Vilijamsa u režiji Predraga Stojmenovića. Ovu uzbudljivu priču iz školske učionice pratiće muzika koju je za ovu priliku pisao reper Marko Šelić-Marčelo. Premijera predstave je zakazana za 31.oktobar 2013. godine s početkom u 20 časova, na sceni Omladinskog pozorišta DADOV.

 

 

Predstava prilagođava i transponuje 30 godina star tekst u današnjicu, a kroz istraživački pristup, mladi glumci ga povezuju sa svojom generacijom. U predstavi učestvuju: Nina Srdić Hadži-Nešić, Dušan Blažović, Gligorije Marinković, Andrija Ražnatović, Biljana Todorović, Maja Milić i Slavica Trifunović.

 

“Gledajući bes i nasilje u učionici, mi u stvari osećamo strah, koji osećaju mladi u realnom vremenu. Oni štete i sebi i drugima samo da bi se osetili živima, da bi osetili da su bitni. Iza maske agresivnosti je samo praznina,koju oni očajnicki žele da popune. Prikrivanje emocija i slabosti stvorilo je od njih monstrume spolja. Gledajući te napuštene u

 

enike, postavlja se pitanje da li stvarno čujemo decu? Gledajući ih kako se ubadaju noževima i kako krvare,postavlja se pitanje: čije su ruke krvave?”-rekao je Predrag Stojmenović.

 

Glavni junak Pegla koga u predstavi tumači Andrija Ražnatović, neće ostati samo lik iz drame oživljen na sceni, već će postati i glavni junak Marčelove pesme.

 

“Ima treš trešu, ima naj najke i ramena široka k’o regal.

 

Ima bes besvesti, oči očinske, jed jednak k’o nekad.

 

I zna da bije za ćirilicu, ali piše spojeno neznam.”

 

 

 

Reprize predstava su 1. i 29. novembra, sa početkom u 20 časova, na scenipozorišta DADOV.