Home [konkursi] Trening o mentalnom zdravlju

Trening o mentalnom zdravlju

66
0

Udruženje mladih za društveni aktivizam organizuje interdisciplinarni trening iz oblasti mentalnog zdravlja za studente medicine, psihologije, sociologije i žurnalistike. Obuka se organizuje u okviru projekta „Aktivno o mentalnom zdravlju“ koji je podržan i finansiran od strane Gradske uprave za zdravstvo.

Konkurs za prijavu učesnika otvoren je do 10. oktobra i zainteresovani studenti mogu se prijaviti na drustveni.aktivizam@gmail.com. Nakon završetka treninga polaznici će imati priliku da napišu članak o ovoj tematici iz ugla svoje buduće profesije.

Među mladima u Novom Sadu ne postoji dovoljno znanja o mentalnom zdravlju, njegovim vidovima, načinima očuvanja i rizicima. Budući lekari, psiholozi, sociolozi i novinari susretaće se u oblastima svog rada sa temom mentalnog zdravlja pojedinaca i grupa. Ovaj projekat nudi besplatnu edukaciju i informacije o tome na koji način mladi mogu pomoći sebi i ljudima o svojoj okolini. Cilj treninga je da se studenti upoznaju sa različitim pristupima izučavanja ovog pojma i senzibilišu za upotrebu interdisciplinarnog pristupa u svom radu koji se tiče unapređenja mentalnog zdravlja. Tim edukatora čine predstavnici svake od navedenih disciplina.

Za dodatne informacije možete se obratiti na drustveni.aktivizam@gmail.com ili na 064/321-96-51. Kontakt osoba je Damir Bojić.