Home [konkursi] TELENOR SAMIT MLADIH ZA AUTORE NAJBOLJIH IDEJA

TELENOR SAMIT MLADIH ZA AUTORE NAJBOLJIH IDEJA

60
0

 Kompanija Telenor poziva mlade da se prijave na konkurs za najbolju ideju o doprinosu mobilnih tehnologija rešavanju društvenih izazova. Dvoje pobednika predstavljaće Srbiju na prvom „Telenor Samitu mladih“ koji će biti održan od 9. do 11. decembra u Oslu, u okviru dodele Nobelove nagrade za mir.

Na konkursu mogu da učestvuju svi mladi između 18 i 25 godina, koji ideju o tome na koji način mobilni telefoni i internet mogu da doprinesu rešavanju nekog društvenog problema predstave u video formatu. Potrebno je da snime video u trajanju do dva minuta na srpskom ili engleskom jeziku, postave ga na neki od internet servisa za deljenje video sadržaja i uz hešteg (hashtag) #TelenorSamitMladih podele na društvenoj mreži Twitter do 30. septembra.

Stručni žiri izabraće dva najbolja predloga 5. oktobra, na osnovu inovativnosti, originalnosti, prezentacije i primenljivosti ideje.

„Samit mladih“ je nova globalna inicijativa Telenor grupe, a zamišljen je kao mesto za razmenu mišljenja o načinima na koje mobilne komunikacije tehnologije podstiču rast i menjaju društvo. Domaćin „Samita mladih“ biće Jon Fredrik Baksas, generalni direktor Telenor grupe koja je ujedno i sponzor Nobelovog centra za mir.

„Kao provajder mobilnih usluga, želimo da ulažemo u obrazovanje mladih ljudi jer znamo da su upravo njihove ideje te koje će nam na pravi način pokazati u kom smeru će se razvijati napredne tehnologije. Naš zadatak je da te ideje prepoznamo i podržimo na vreme jer one predstavljaju pokretačku snagu jednog društva“, kaže Ivana Matijević, menadžerka spoljnih poslova u Telenoru.

Predstavnici svih zemalja u kojima Telenor posluje, tokom tri dana prisustvovaće brojnim radionicama i seminarima koji će se odigravati paralelno sa događajem dodele Nobelove nagrade za mir.

Za više informacija možete posetiti sekciju „Telenor Samit mladih“ na sajtu Telenora:

http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Telenor-u-Srbiji/Telenor-Samit-mladih-2013/