Home [treninzi] FEMIX FORUM – ROD I MEDIJI IZ UGLA SREDNJOŠKOLACA

FEMIX FORUM – ROD I MEDIJI IZ UGLA SREDNJOŠKOLACA

82
0

Ako te zanimaju mediji i njihova moć u oblikovanju javnog mišljenja, pozivamo te na radionice koje se bave uticajem medija na uobičajenu sliku o ženama i muškarcima. Radionice će se održati u Info Room-u Kancelarije za mlade Beograd tokom septembra i oktobra.

 Da li znaš da je pod uticajem medija broj žena koje se podvrgavaju estetskoj hirurgiji u poslednjih desetak godina povećan za 84%? Da u filmovima i serijama žene skoro triput češće nego muškarci dobijaju komentare na svoj fizički izgled? Da popularni tinejdžerski magazin Seventeen sadrži 22 puta više tekstova o lepoti i doterivanju nego o zdravlju?

Na ovim radionicama Femix Foruma moći ćeš da saznaš razloge ovih pojava i još mnogo zanimljivih i važnih stvari u vezi sa načinom na koji mediji oblikuju našu svest i ponašanje, naročito u pogledu muških i ženskih uloga u društvu. Na kraju programa imaćeš mogućnost da učestvuješ u zajedničkom istraživanju sa ostalim polaznicima, objavljivanju rezultata i njihovom predstavljanju javnosti.

Po završetku radionica učesnici dobijaju potvrdu o uspešnom učešću u programu.

Gde?

Info Room Kancelarije za mlade gradske uprave grada Beograda
1300 kaplara br. 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca)

Kad?

29. septembar, 5. oktobar, 13. oktobar, 19. oktobar i 26. oktobar od 10 – 13 časova

Ko može da se prijavi i kako?

Ova radionica je namenjena učenicima srednjih škola i gimnazija iz Beograda. Prijavu treba da pošalješ na femixinfo@gmail.com do 25.09.2013. i u njoj da navedeš ime i prezime, e-mail (ili facebook profil), broj telefona, školu, odeljenje. Pored toga, napiši i nekoliko rečenica o eventualnom prethodnom iskustvu u omladinskim organizacijama, sekcijama, đačkom parlamentom i ukratko o razlozima interesovanja za ovaj program. Više informacija na http://femix.info/femix-news/p/21/ i https://www.facebook.com/notes/projekat-femix/femix-forum-rod-i-mediji-iz-ugla-srednjoskolaca/541635802573609

Radionice vode Irena Antonijević, Maša Peruničić i Olga Boškov, studentkinje etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, uz gostovanje starijih teoretičarki i aktivistkinja. Femix Forum je deo omladinskog programa za rodnu ravnopravnost Femix koji postoji od 2010. godine. Finansira ga Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Građanskim inicijativama kroz program “Mladi su zakon”.