Home [konkursi] Telenor Samit mladih 2013 – Konkurs ideja za rešavanje društvenih izazova upotrebom...

Telenor Samit mladih 2013 – Konkurs ideja za rešavanje društvenih izazova upotrebom mobilnih komunikacionih tehnologija!

52
0

Želiš da doprineseš rešavanju nekog društvenog problema ili globalnog izazova, a imaš ideju kako da se za to upotrebe mobilni telefoni i internet koje koristiš u svakodnevnom životu? Možda te baš ta ideja odvede na Telenor Samit mladih 2013 u Oslu, od 9. do 11. decembra, trodnevni događaj u okviru dodele Nobelove nagrade za mir.

 

Ako imaš ideju koja je inovativna i društveno odgovorna, prijavi se na konkurs i imaćeš priliku da učestvuješ na Telenor Samitu mladih 2013!

 

Telenor Samit mladih 2013 biće održan u Oslu, Norveškoj, od 9. do 11. decembra. Domaćin Samita biće Jon Fredrik Baksas, generalni direktor Telenor Grupe, a inicijativa je pokrenuta u saradnji sa Nobelovim centrom za mir.

U Telenoru verujemo da mobilni telefoni i internet podstiču rast, donose promene i stvaraju prilike za sve. Svesni smo da je angažovanost mladih na svim nivoima ključ rešavanja globalnih izazova. Mladi poseduju strast, dinamičnost i preduzetnički duh da uobliče budućnost. Mi pružamo mobilne tehnologije koje omogućavaju pojedincima, kompanijama, vladama i organizacijama da dosegnu milione ljudi svojim uslugama i aplikacijama koje njihov život mogu da učine boljim; od otvaranja novih vidika kroz obrazovanje, pa sve do mobilne zdravstvene zaštite.

 

Zašto da učestvuješ?

Dva pobednika konkursa, po izboru stručnog žirija, biće učesnici Telenor Samita mladih 2013 u Oslu, Norveškoj, u okviru događaja dodele Nobelove nagrade za mir, od 9 do 11. decembra. Predstavnici 13 zemalja u kojima Telenor posluje, tokom tri dana prisustvovaće brojnim radionicama i seminarima koji će se odigravati paralelno sa događajem Nobelove nagrade za mir. Rezultati njihovog rada biće predstavljeni u Nobelovom centru za mir u formi „digitalnog buketa ideja“, kao i na Telenor štandu na Mobilnom svetskom kongresu u Barseloni početkom 2014. godine. Učesnici će takođe imati priliku da prisustvuju koncertu povodom dodele Nobelove nagrade za mir, Izložbi laureata Nobelove nagrade za mir u Nobelovom centru za mir, kao i CNN intervjuu laureata Nobelove nagrade za mir u gradskoj kući Osla. To ti donosi priliku:

  • da tvoja ideja bude globalno prepoznata,
  • da se povežeš sa mladima iz celog sveta i sa njima sarađuješ na rešavanju važnih društvenih problema ,
  • da  stekneš nova iskustva tokom brojnih radionica i seminara,
  • da učestvuješ na svetski poznatom internacionalnom događaju i upoznaš istaknute ličnosti.

 

Ko su kvalifikovani učesnici?

  • Mladi od 18 do 25 godina
  • Preduzetnici, akademski građani, poslovni ljudi, članovi nevladinih organizacija, novinari, umetnici, društveni aktivisti, socijalni preduzetnici (lista nije konačna)
  • Poštovaoci Telenor vrednosti (Be inspiring, Be respectful, Make it easy, Keep our promises)
  • Ambiciozni mladi koji nude nova rešenja za promene

 

Kako da se prijaviš?

Predstavi svoju ideju u video formatu ne dužem od dva minuta, o tome na koji način mobilne tehnologije mogu da doprinesu društvenom razvoju, rešenju nekog društvenog problema ili globalnog izazova; postavi ga na neki od internet servisa za deljenje video sadržaja i uz hashtag #TelenorSamitMladih podeli snimak na društvenoj mreži Twitter. Takođe, na imejl SamitMladih@telenor.rs pošalji internet link koji vodi ka video fajlu, uz svoje kontakt podatke.