Home [akcija] BOSIFEST 2013 u Obrenovcu

BOSIFEST 2013 u Obrenovcu

48
0

Zahvaljujući saradnji organizatora BOSIFEST-a, Hendi centra Koloseum i udruženja građana Poverenje i Kancelarije za mlade Obrenovac, uz podršku Kancelarije za mlade Beograda, u petak 13. septembra će u maloj sali  Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu od 19h biti prikazani filmovi sa ovogodišnjeg BOSIFEST-a.

Publika će biti u prilici da pogleda crtani film „Macropolis“. Neobična kombinacija animacije i fotografije, kao i snimanje na otvorenom, na ulicama Belfasta daju ovom filmu jedinstven i upečatljiv vizuelni doživljaj. Takođe, publika će biti u prilici da uživa u projekcija dokumentarnog filma „A.K.A. Doc Pomus“ koji je nagrađen za najbolju režiju na BOSIFEST-u 2013.

Film govori o Džeromu Felderu, rođenom u Bruklinu, koji je u detinjstvu oboleo od dečije paralize. Najpre se ostvario kao pevač bluz muzike, da bi kasnije sebe nazvao Dok Pomus i tada se proslavio kao jedan od najvećih tekstopisaca rokenrol muzičke epohe.

{youtube}8oOG3vUkKUM{/youtube}

BOSIFEST je Internacionalni beogradski filmski festival osoba sa invaliditetom, koji je po četvrti put održan u junu ove godine u Domu omladine Beograda. Na ovogodišnjem BOSIFEST-u prikazano je 34 filma, 14 u takmičarskom i 20 u revijalnom delu. Prikazani filmovi su dela autora iz čitave Srbije, zemalja regiona, Evrope, Kanade, Amerike, Australije i Afrike.

BOSIFEST pruža dragocen doprinos uključivanju osoba sa invaliditetom u kreativnu stvarnost našeg društva, zbog umetničkih i drugih potencijala koje imaju. Kako bi na BOSIFEST-u bili prikazani što bolji filmovi, neophodna je bila stalna i kontinuirana komunikacija organizatora sa autorima filmova i producentima filmskih festivala, koji se bave temom osoba sa invaliditetom širom sveta. Nakon festivala, nastoji se da se održi komunikacija sa domaćim festivalima i organizacijama i da se najbolji filmovi BOSIFEST-a prikažu širom Srbije.