Home [njuz] AZERBEJDžANSKI STUDENTI STIŽU U SRBIJU

AZERBEJDžANSKI STUDENTI STIŽU U SRBIJU

45
0

U ponedeljak, 02.septembra 2013. godine, u Srbiju stiže delegacija azerbejdžanskih studenata koji će boraviti narednih šest dana (02.09. – 09.09.2013. godine) u Beogradu u okviru programa razmene studenata. Na osnovu memoranduma o saradnji koji je potpisan 4. jula 2013. godine u Bakuu između Unije azerbejdžanske studentske omladinske organizacije (ATGTi) i Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) u cilju izgradnje prijateljstva, saradnje i razmene studenata dveju zemalja, planirana je jednonedeljna studentska razmena u septembru između studenata iz Srbije i studenata iz Azerbejdžana.

Cilj jednonedeljne studentske razmene je upoznavanje studenata sa kulturom, običajima i načinom života druge zemlje, sticanje novih iskustava, kao i stvaranje poznanstava i prijateljstava.

U periodu boravka u Beogradu, studenti iz Azerbedžana će imati priliku da posete mnoge znamenitosti koje krase prestonicu naše zemlje, da posete Novi Sad, da prisustvuju predavanjaima koja su za njih pripremile kolege iz Srbije sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za mlade grada Beograda.

Nakon završetka posete azerbejdžanskih studenata Srbiji, sledi poseta srpskih studenata azerbejdžanskoj prestonici Bakuu u periodu od 10. septembra do 16. septembra 2013. godine.

U prilogu Vam dostavljamo opis projekta.

Projekat studentske razmene između Azerbejdžana i Srbije podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za mlade grada Beograda, ambasada Azerbejdžana u Srbiji i Turistička organizacija Srbije. U prikupljanju sredstava za realizaciju projekta posebno su pomogli „Pink apartmani“, ketering „Bavarac“, ketering „Zalogajčić plus“, Udruženje turističkih vodiča Srbije, Muzej Nikole Tesle, poslastičarnica „Specijal“, „Gala voda“, „Rubin“ AD, Kulturni centar Beograda, „KMN – domaća hrana za poneti“, „Sultans of Istanbul“ i SP „Lasta“.