Home [akcija] EKO-KAMP „RADAN“ 2013. – poziv za ucesnike

EKO-KAMP „RADAN“ 2013. – poziv za ucesnike

54
0

Neformalna grupa „UZOM“, u saradnji sa NVO „Zeleni otisak“ Lebane, Planinarsko-biciklističkim klubom „Radan“ i Turističkog klastera Radanskog područja iz Lebana organizuje na Radan planini od 23.08. do 25.08. Eko-kamp „Radan“ 2013 za mlade od 15 od 25 godina. Projektom Eko-kamp „Radan“ 2013 želimo da utičemo na kvalitet provođenja slobodnog vremena, razvoj i osnaživanje mladih kroz kreativne neformalne programe obrazovanja, jačanje svesti o zaštiti životne sredine kako bi u konačnom stvorili mogućnosti za aktivno učešće mladih u razvoju zajednice.

Na Eko-kampu planirane su aktivnosti poput interaktivnih radionica sa temom flore Radan planine, rasprostranjenosti lekovitog bilja, klimatskih promena, „opstanak“ u prirodi kao i sportske aktivnosti poput pešačkih i biciklistčkih tura na preko 250km obeleženih pešačkih i biciklističkih staza koje imaju za cilj bolje upoznavanje i promovisanje atraktivnosti Radan planine među mladima i šire.

Učesnicima na kampu, obezbeđen je besplatan prevoz od Lebana do Radan planine, smeštaj i ishrana sva 3 dana kampa (3 dana, 2 noćenja). Programom je predviđeno da neki od učesnika kampa budu smešteni u vikendici a drugi u vrećama za spavanje kako bi doživeli celokopni adrenalistički doživljaj u okruženju prirode.

Prijave za kamp vrše se od 08.08. do 17.08. popunajvanjem aplikacije koja se nalazi na Facebook profilu

Neformalna grupa UZOM

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za omladinu i sport, Resurs centra iz Leskovca i Opštine Lebane.

Neformala grupa UZOM osnovana maja 2012. godine, okuplja ljude koji brinu za razvoj mladih kroz stvaranje kvalitetnih neformalnih programa obrazovanja.