Home [ volontiranje ] Poziv za volontere – Moj kraj (Novi Sad kandidat za EPK 2020.)

Poziv za volontere – Moj kraj (Novi Sad kandidat za EPK 2020.)

76
0

Evropska prestonica kulture je najveći projekat Evropske unije u oblasti kulture. Prestižna titula se dodeljuje od 1985. godine, a 2020. će po prvi put biti dostupna i gradovima iz zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Ovu mogućnost mogu da iskoriste svi, ali samo jedan grad će biti izabran- onaj čija prijava za jednogodišnji projekat bude najbolja.
Mi želimo da to bude naš Novi Sad. Imamo ovu priliku i daćemo sve od sebe da je iskoristimo! 
U skladu sa ovim ciljem, Kulturni centar Novog Sada kao nosilac projekta dobijanja kandidature u narednih 7 godina organizovaće niz programa kako bi se Novi Sad predstavio kao najbolji kandidat koji zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture 2020. godine. Prvi program u nizu je Moj kraj. Cilj ovog programa je- participativnost, odnosno, uključivanje građana u proces pripeme kandidature našeg grada i obaveštavanje javnosti i lokalnog stanovništva o značaju kandidature. Za vreme trajanja programa (15. avgusta – 5. septembra), na različitim lokacijama na teritoriji Novog Sada, bice postavljene table na kojima će građani moći da napišu šta žele da promene u svom kraju.
Ovim putem pozivamo sve koji su zainteresovani da budu deo volonterskog tima. Na taj način, kroz volontiranje učestvujete u ispunjenju jednog od glavnih kriterijuma neophodnog za dobijanje titule Evropske prestonice kulture- aktivno učešće građana u realizaciji projekata, ali i u popularizaciji kulture i stvaranju nove kulturne publike.

OPIS POSLOVA:

1. Priprema i realizacija programa na lokacijama
2. Dežurstva na lokacijama na kojima se nalaze table
3. Informisanje građana 
4. Razni poslovi tehničke prirode

BENEFITI KOJE OSTVARUJU VOLONTERI:
1.Ulaznice za sve programe Kulturnog centra do kraja godine (bioskop, pozoriste, koncerti).
2. Preporuka Kulturnog centra Novog Sada.

Ukoliko želite da se priključite našem volonterskom timu molimo vas da sledeće podatke pošaljete na volontiram@kcns.org.rs u naslov poruke stavite prijava za Moj kraj .
• Ime i prezime
• Kontakt e-mail i telefon
• Čime se baviš, šta voliš?
• Zašto želiš da nam se priključiš?

Prijave slati najkasnije do 08. avgusta, a odabrani kandidati biće pozvani na intervju 09. avgusta 2013. godine.