Home [treninzi] MLADI EVROPSKI FEDERALISTI- “Training Trainers for Political Youth Work”

MLADI EVROPSKI FEDERALISTI- “Training Trainers for Political Youth Work”

36
0

JEF Europe, JEF Makedonije i Mladi evropski federalisti Srbije (JEF Srbija) sa ponosom vas obaveštavaju da je otvoren konkurs za učesnike na seminaru pod nazivom “Trening za trenere omladinskog političkog aktivizma” koji će se od 16. do 23. septembra održati u Skoplju. Za političke teme, poput evropskih integracija i evropskog građanstva, omladinski aktivizam je neophodna veza između politike i mladih.

O treningu
“Trening za trenere omladinskog političkog aktivizma» razvija osećaj pripadništva među mladima prema Evropskoj uniji. Predstavljanjem nove generacije omladinskih političkih trenera o evropskim temama seminar direktno podstiče razvijanje evropskog zajedništva. Smisao treninga je da obezbedi prostor za širenje i razvoj novih koncepata omladinskog političkog delanja kao osnovnog preduslova za participaciju mladih u procesima evropskog građanstva. Obraća se mladim liderima koji rade u različitim kulturnim i socijalnim okruženjima suočavajući se pritom sa istim izazovima. Omladinski politički rad ima za cilj izgradnju kapaciteta omladinskih organizacija i mladih lidera za rad sa mladima o evropskim pitanjima, kroz koji će podstaći debatu među mladima o Evropi – građanstvu, mobilnosti, participaciji i proširenju. Na taj način otvaraju se vrata omladinskoj politici, omogućavajući mladim ljudima da predstave svoje ideje i aktivno rade na njihovoj razradi i artikulaciji u javne politike.


Metod rada
Trening tim će razvijati edukativni pristup zasnovan na ciljevima projekta, dok će programske aktivnosti biti sprovedene uz pomoć metoda neformalne edukacije i trening metoda učenja na iskustvu. Učesnici će biti pozvani da sami prepoznaju svoje potrebe za učenjem, šta žele da nauče i kako da se razvijaju. Trening je fokusiran na individualno iskustvo i povezan je sa specifičnim potrebama učesnika i njihovim trenutnim stepenom znanja.

Finansijski uslovi
Kotizacija (koja uključuje sedmodnevni hotelski smeštaj i 3 obroka dnevno) je 50 EUR za članove JEF-a, odnosno 70 EUR za učesnike koji nisu članovi JEF-a. Kotizacija mora biti uplaćena najkasnije 7 dana od datuma potvrde izbora učesnika.

Maksimalni iznos nadoknade za putne troškove po osobi je 70%. Limit za putne troškove za učesnike iz Srbije je 50 EUR.

Kako se prijaviti?
Kako bi se prijavili, kandidati moraju da popune formular za prijavu koji je dostupan na sledećoj
adresi:
https://docs.google.com/forms/d/1ZI33wrEs_y-4N_rZFKE7DYNb4JgSCAkhlQSPzPUZY5o/viewform

Rok za dostavljanje prijava je 26. jul 2013. godine.

Za dodatne informacije možete nam se obratiti mailom na office@jef.rs