Home [konkursi] Poziv za nominovanje – nagrada MLADGRAD 2013.

Poziv za nominovanje – nagrada MLADGRAD 2013.

47
0

Kako bi odale priznanje za ukupan doprinos lokalnih samouprava, organizacija, neformalnih grupa, pojedinaca i pojedinki unapređenju položaja mladih na lokalnom nivou, Građanske inicijative već četvrtu godinu za redom dodeljuju MLADGRAD nagradu.

U partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom regionalnog razvoja i lokalne samouprave i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kao i drugih partnera: Misija OEBS u Srbiji, UNICEF, GIZ, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR), mreža ANEM i NALED, MLADGRAD 2013. dodeljuje se u sledećim kategorijama:

  • Lokalnoj samoupravi za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
  • Lokalnoj samoupravi za dodeljeni javni prostor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
  • Organizaciji / neformalnoj grupi / građanskoj inicijativi za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave i mladih;

U okviru nagrade pored pomenutih kategorija, može biti dodeljeno i specijalno priznanje u svakoj kategoriji za naročit doprinos unapređenju položaja ranjivih kategorija mladih.

Građanske inicijative pozivaju sve zainteresovane da nominuju ovogodišnje kandidate na sajtu www.mladgrad.rs. Nominacije su otvorene od 4. do 28. jula 2013. godine.

Odluku o dobitnicima doneće stručni žiri koji čine predstavnici/e Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR), mreža ANEM-a i NALED-a.

Svečana dodela nagrade biće organizovana 13. avgusta 2013. godine u Beogradu.

Nominujte svoje kandidate. Podelite sa nama sve uspešne priče i uključite se u ovogodišnju MLADGRAD kampanju. Pomozite da se za njih čuje jer što je njihov doprinos vidljiviji široj javnosti, to je briga o mladima sve više na listi prioriteta svih institucija, organizacija i političkih partija na lokalnom i nacionalnom nivou.

Ko je MLADGRAD?

MLADGRAD je lokalna samouprava, organizacija, grupa, pojedinac ili pojedinka koja je mladima u svojoj zajednici obezbedila prostor za aktivnosti, šanse za volontiranje, putovanje i informisanje. MLADGRAD je dao/la šansu, sredstva, vreme i volju da mladima u zajednici bude bolje. I što se više o MLADGRAD-u čuje i vidi, to su šanse da briga o mladima zaista postane prioritet našeg društva.

Ulaganje u mlade umesto u istraživanja o tome koliko ih godišnje odlazi u veće gradove ili inostranstvo u potrazi za bolji životom. To je ideja koja nas vodi još od 2010. godine kada je nagrada ustanovljena i od kad se dodeljuje povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta.

Više o uspešnim pričama, njihovim akterima i rezultatima pogledajte na sajtu www.mladgrad.rs