Home [akcija] Liceulice i hor Svetonazori – horsko druženje u gradu

Liceulice i hor Svetonazori – horsko druženje u gradu

68
0

Park Manjež, nedelja 07. jul u 20h
U nastavku akcije “osvajanja” grada magazin Liceulice u saradnji sa horom „Svetonazori“ organizuje novo druženje, ovoga puta u parku Manjež.

Povezujući javni prostor, angažovanu umetnost i socijalni aktivizam hor „Svetonazori“ će svojim nastupom na otvorenom, u gradskom parku, doprineti razvoju programa Liceulice i istoimenom magazinu.

Horsko druženje zakazano je za nedelju 07. jula u delu parka ispred Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Početak događaja je u 20 sati i ovo je ujedno poziv svim sugrađanima da svojim dolaskom na besplatan koncert pokažu svoju solidarnost i želju da pomognu.

Nekoliko gradova u Srbiji i regionu je zahvaljujući magazinu Liceulice dobilo svoje “ulične novine”. Koncept podrške ugroženima kroz prodaju “uličnih novina“ je inače već odavno prisutan na ulicama širom sveta. Ulične novine „Liceulice“ su kao oblik socijalnog preduzetništva posvećene pružanju pomoći najugroženijima, ali su svojim sadržajem jedini mediji koji se u kontinuitetu bavi pitanjima solidarnosti, inkluzije, održivosti, ekologije i aktivizma u različitim vidovima .

Važno je da ovaj jedinstveni model angažovanja i socijalnog uključivanja osoba sa invaliditetom, beskućnika, Roma, osoba sa smetnjama u razvoju, samohranih majki i drugih najugroženijih grupa bude podržan od cele zajednice kako bi postao održiv i imao dugoročne pozitivne efekte na celokupno društvo.

Do sada su svoj doprinos programu dali mnogi pojedinci, organizacije i kompanije ali i verni čitatelji magazina kojih za sada, samo u Beogradu ima preko 5 000.

Ovonedeljno druženje u parku će svim posetiocima ponuditi dobar provod, upoznavanje sa prodavcima magazina i nastup jedinstvenog hora “Svetonazori” iz Beograda. Alatka aktivizma ove umetničke grupe je muzika, a njihov jedinstveni repertoar je nešto potpuno novo na domaćoj sceni alternativne muzike. Za sve ljubitelje neobičnih spojeva i promišljenih poruka nedelja uveče će biti dan za nesvakišnju šetnju parkom. Istovremeno, ovo je i način da verni i novi čitaoci pronađu svoj primerak Liceulice magazina na što više različitih mesta u gradu.

Magazin Liceulice redovno izlazi već dve godine. Do sada je izašlo 16 brojeva. Može se naći na ulicama i javnim mestima u tri grada u Srbiji, gde se distribuira kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca, koju čine pripadnici ugroženih, marginalizovanih grupa. Polovina prihoda od svakog primerka zarada je prodavaca, dok se druga polovina (kao i ostala prikupljena sredstva) koristi za produkciju novih brojeva magazina i dalji razvoj projekta. U distribuciju magazina trenutno je uključeno sedamdeset osoba, preko partnerskih organizacija: CIM, Beograd; Živimo zajedno, Beograd; KEC MNRO, Beograd, Prihvatilište za stara i odrasla lica, Beograd; Društvo za pomoć MNRO opštine Zvezdara, Beograd; Škola Milan Petrović, Novi Sad i Udruženje RIME, Zaječar.