Home [njuz] Pozivamo Vas na otvaranje projekta „Život bez granica”!

Pozivamo Vas na otvaranje projekta „Život bez granica”!

63
0

Studentska organizacija AIESEC organizuje konferenciju „Global Youth Voice” koja će označiti početak projekta „Život bez granica”. Otvaranje će se održati u Ustanovi Kulture Palilula (Scena „Stamenkovic”) 6. jula, sa početkom u 10 časova. Učesnici će kroz panel diskusiju na temu „Kako međuetnički konflikti nastaju, a kako prestaju” moći da razgovaraju sa predstavnicima nekoliko nevladinih organizacija o nedostatku tolerancije i pojavi diskriminacije. Delegati će, kroz interaktivne radionice „World perspective” i „Lead the idea” imati priliku da osmisle konkretne akcije za rešavanje ovakvih problema koji su sve češći u našem društvu. Prijave za učešće na konferenciji vrše se putem linka www.podio.com/webforms/4616575/362069.

 

– Drugi put za redom organizujemo „Život bez granica”. Tim povodom u našu zemlju je stiglo preko 80 studenata iz 15 zemalja sveta. Nakon otvaranja, oni će biti podeljeni u 8 gradova (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Valjevo, Zrenjanin, Kraljevo i Jagodina) gde će sa članovima naše organizacije i srednjoškolcima raditi na razvijanju svesti mladih da zajedno možemo mnogo da postignemo, iako smo različiti po mnogim kriterijumima.  Ti mladi ljudi iz Srbije i inostranstva za nekoliko godina biće nosioci našeg društva. Izuzetno je važno da shvatimo da je jedini način da se naša društva razvijaju regionalna saradnja na ekonomskom, diplomatskom i bilo kom drugom planu, a da međuetnički konflikti samo koče i usporavaju proces koji vodi ka tome da svi zapravo živimo bolje – izjavio je Aleksa Nikolić, predsednik AIESEC-a u Srbiji.

– Drugog dana otvaranja projekta, 7. jula, ispred „Ušće Shopping Center“ posetioci će imati priliku da upoznaju svoje vršnjake iz drugih zemalja, koji će predstaviti svoje kulture uz hranu, muziku i običaje. Posetioci že takođe moći da se uvere da mi ipak i nismo toliko različiti i da svi volimo da se družimo i zabavljamo – zaključuje Aleksa.

Po Ministarstvu omladine i sporta 2013. je godina tolerancije. U skladu sa tim, AIESEC želi da podstakne srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju u rušenju predrasuda koje su ustaljene u našoj zajednici. Cilj projekta “Život bez granica” je da motiviše mlade u Srbiji da razmišljaju o lepšem okruženju i mirnijoj budućnosti.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.