Home [njuz] Premijera spota za pesmu “Čini DOBRO”

Premijera spota za pesmu “Čini DOBRO”

260
0

Nakon šest nedelja multimedijalne kampanje “Čini DOBRO”, za promociju volonterizma, humanosti i međusobnog poštovanja u društvu, koju su sprovodili Udruženje “Šta hoćeš“, u partnerstvu sa Gradom Beogradom, opštinom Obrenovac, Volonterima Beograda i Volonterskim servisom Kancelarije za mlade Uprave GO Obrenovac i uz podršku Studija B, B92 Info i Balkan Music Boxa, na internetu je pušten i video spot za naslovnu pesmu kampanje.

 

Čistokrvan rokenrol ove višeglasne pesme oko koje se volonterski okupila grupa autora – pevača, muzičara i vizuelnih umetnika, podseća na važnost angažmana i posvećenosti u društvu i njegovoj kulturi. Stvaraoci različitih generacija kreirali su zarazno pevljivu rok himnu, čistu i pozitivnu poruku, koju je brzina i lepota vizuelizacije samo potcrtala.

 

 

 

Pera Đokić, kompozitor i tekstopisac pesme, lider grupe “Oslobodioci”, benda koji je je krajem osamdesetih svojim melodičnim pankom zarazio čitavu bivšu Jugoslaviju, pesmu vidi kao “organsku”.

– Dosta je zla u našem društvu, ćorsokaka mračne svakodnevice… Pokušao sam da napravim nešto što će stajati ispravno pred našom decom, neki znak normalnosti bez koristoljublja. I da, treba reći da moramo da budemo dobri, da snaga pojedinca može da raste samo u zdravoj zajednici. Za početak, pomozi svakome kome možeš.

 

 

 

Književnik i kantautor Dragan Babić Draguca, jedan od pevača, ne sakriva radost učešća u “ovako humanoj priči”.

– Ja se nadam da smo mi zaslužili jednu ovakvu pesmu. Pesma je vibracija, kolo te nosi na svoju stranu, rege i bluz takođe, ovo je čista tečna pozitiva. Rokenrol, koji živim i slušam decenijama, već je postao pun neke prljavštine, nekih tamnih strasti, loših žena, jakog pića i svih ostalih đavola, a ovo je jedna poptuno čista priča, na svetlu.

Mlada pevačica i student francuskog Natalija Lazić, jedna od finalistkinja emisije “Ja ima talenat“, smatra da nema “dobrog dela bez entuzijazma”.

– Stvarati dobru volju kod drugih nije moguće bez dobrog duha unutar ekipe, a mi smo tokom rada na ovoj pesmi postali pravi bend. Probe traju po dva sata duže od termina, jer se smejemo, jer uživamo. I baš mi je važno iskustvo rada sa ljudima različitih generacija, sa autorima potpuno različith muzičkih ukusa unutar civilizovanog zvuka, i shvatanje da je pesma osnov svega u popularnoj muzici.

{youtube}EWBNg5du8To{/youtube}