Home [treninzi] Ujedinjeni učenički parlamenti u promociji ljudskih prava

Ujedinjeni učenički parlamenti u promociji ljudskih prava

33
0

“Edukacioni centar” Leskovac od aprila 2013. realizuje jednogodišnji projekat “Ujedinjeni učenički parlamenti u promociji ljudskih prava” koji finansira Delegacija EU u Republici Srbiji u okviru EIDHR programa, u opštinama Leskovac, Vlasotince, Lebane, Bojnik, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac i Preševo.

Cilj projekta jeste osnažena uloga učeničkih parlamenata južne Srbije u promociji i zaštiti ljudskih prava ugroženih grupa. Ciljnu grupu projekta čine predstavnici 20 učeničkih parlamenata srednjih škola iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga kao i predstavnici manjina, LGBT populacije i osobe sa invaliditetom među srednjoškolskom populacijom. Pored učenika projektne aktivnosti odnosiće se i na rad sa nastavnicima koji su zaduženi za koordinaciju rada učeničkih parlamenata u ciljnim školama regiona.

Prvi set aktivnosti počinje organizovanjem trening radionica za prevenciju diskriminacije i zaštitu ljudskih prava za učenike i nastavnike (UP koordinatori) koji će kasnije biti članovi timova za promociju i praćenje stanja ljudskih prava (P&M) tim. Prijava za učešće budućih timova traje do 5. juna a više o projektu, pozivno pismo i prijavni formular možete naći dole.

 

Ukratko_o_projektu_Edukacioni_centar_Leskovac.pdf650 K
Poziv_za_ucesce_Edukacioni_centar_Leskovac.docx95 K