Home [akcija] 5. velika volonterska akcija zaposlenih „Naš Beograd“

5. velika volonterska akcija zaposlenih „Naš Beograd“

54
0

Peta po redu velika volonterska akcija zaposlenih „Naš Beograd“ održaće se 1. juna na Kalemegdanskoj tvrđavi u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije. Prvi put ove godine svi volonteri i korisnici okupiće se na jednom mestu i na taj način simbolično proslaviti korporativno volontiranje i 5. rođendan. Povodom akcije u Knez Mihailovoj ulici biće postavljena i izložba „Naš Beograd“, koja će trajati do 8. juna i koja će građanima predstaviti šta je to volontiranje zaposlenih.

Oko tri stotine zaposlenih iz više od 12 kompanija će ulepšati omiljeni beogradski park i obnoviti klupe, đubrijere i dečja igrališta. Volonteri će se potruditi i da ulepšaju dan deci bez roditeljske brige i osobama sa smetnjama u razvoju, tako što će zajedno učestvovati na kreativnim radionicama, igrati fudbal i basket i odvesti ih u Zoološki vrt. Volonteri sa menadžerskim veštinama  pomoći će i udruženju „Naša kuća“ u izradi biznis plana. U ovogodišnjoj akciji učestvuju zaposleni iz kompanija Atlantic Grupa, Banca Intesa, CocaCola Hellenic, Državna lutrija Srbije, Eurobank, Holcim Srbija, KPMG, MercatorS, Nestle Adriatic, Societe Generale Banka, Victoria Group i VIP mobile.

Tim lideri studentske organizacije AIESEC će na dan akcije koordinisati rad volontera. AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Ovo je izvrsna prilika za njih da upoznaju kolege u kompanijama u kojima žele da se zaposle, kao i da unaprede svoje liderske veštine.

Ove godine i građani mogu da se priključe akciji. Kod Paviljona Cvijeta Zuzorić sakupljaće se brašno, ulje, pirinač, šećer i testenina za letovanje dece sa invaliditetom. Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno“ sakupljaće na istom mestu čistu i spakovanu garderobu svih veličina. Sa ciljem podizanja svesti o životnoj sredini, organizovano je i prikupljanje plastičnih flaša i limenki za reciklažu.

 

Već petu godinu za redom, kroz akciju „Naš Beograd“, Forum poslovnih lidera okuplja svoje kompanije članice i njihove zaposlene, koji se volonterski angažuju, ulažući energiju, vreme i znanje u konkretne akcije za dobrobit zajednice. Na taj način društveno-odgovorne kompanije pokazuju da su istinski lideri pozitivnih promena u društvu.

 

Čineći dobro za druge, ulažemo u sebe.

http://www.nasbeograd.fpl.rs/