Home [njuz] 12 internacionalnih fakulteta se takmiči u Beogradu

12 internacionalnih fakulteta se takmiči u Beogradu

66
0

Fakultet organizacionih nauka (FON) i Centar za promociju nauke su u sredu 3. aprila 2013. godine, održali svečani prijem povodom otvaranja Belgrade Business International Case Competition-a, prvog globalnog studentskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi.

Prijemu je prisustvovalo 60 učesnika i 30 članova organizacionog tima kao i mr Aleksandra Drecun, direktor Centra za promociju nauke, prof. dr Žarko Obradović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević, prodekan za međunarodnu saradnju FON-a, doc. dr Vesna Damnjanović, direktor BBICC-a, predstavnici kompanija, medija, prijatelji i partneri BBICC-a . Čitav događaj će trajati do nedelje, 7. aprila kada će takmičari imati priliku da dva puta predstave svoja rešenja pred kompetentnim žirijem koji čine lideri vodećih kompanija iz Srbije. Od ukupno dvanaest timova izabraće se najbolja tri.

Tokom svog obraćanja, direktor takmičenja Vesna Damnjanović je izjavila: ”Ovo takmičenje u rešavanju studije slučaja je bilo moj san i srećna sam što sam u prilici da podelim svoju viziju sa vama: Ko ume da sanja i veruje u čuda, postići će sve. Važno je da u životu radite ono što volite, sa energijom i entuzijazmom.”

Prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević je poručila svim prisutnima da je veoma srećna što je FON domaćin ovog izuzetnog događaja i da joj je drago što Univerzitet u Beogradu ima svoje mesto na mapi svetskih poslovnih škola.

Direktor Centra za promociju nauke, Aleksandra Drecun, izjavila je: ” Velika je privilegija biti ovde.. Ovo je izuzetna prilika za Beograd, za Univerzitet u Beogradu i za nas iz Centra za promociju nauke. Blisko sarađujemo sa Ministartsvom i trudimo se da stvaramo prilike za mlade ljude koji ispoljavaju kreativnost. Čestitam Vam na Vašoj viziji, istrajnosti i upornosti i drago nam je što ste ovde. Ima mnogo toga da se uradi, želim vam uspeh u rešavanju studije slučaja . Nadam se da ćete uživati u našoj zemlji. ”

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Žarko Obradović zvanično je otvorio Belgrade Business International Case Competition i tom prilikom rekao: ‘’ Želim da Vam kažem da sam izuzetno ponosan što kao Ministar mogu da prisustvujem otvaranju jedne ovakve manifestacije, na našem Univerzitetu i da pošaljem poruku svima, ne samo regiji, nego i Evropi i celom svetu. Suština ovog događaja jeste u tome da studenti razumeju kulture drugih nacija i da ono što su naučili umeju da primene i da reše studiju slučaja.

Izuzetno sam počastvovan činjenicom što su naši student bili prvi u Evropi i drugi u svetu u rešavanju studije slučaja. To govori da je Fakultet organizacionih nauka uspeo, zahvaljujući sjajnim profesorima, studijskim programima i veštinama prenošenja znanja. Drago mi je što vidim ovoliki broj kompanija koje podržavaju ovo takmičenje i mislim da smo rešili problem koji muči većinu studenata, a to je kako naći posao kada se završi fakultet. Želim vam da uživate u čarima Beograda, u lepotama i našeg grada i naše zemlje. Neka najbolji pobedi i dozvolite mi da zvanično proglasim ovo takmičenje otvorenim!’’

 

Fakultet organizacionih nauka je jedan od savremenije organizovanih fakulteta u regionu. U uslovima intenzivnih promena FON je postao vodeća i referentna nastavno-naučna institucija u oblasti informacionih sistema i tehnologija i menadžmenta i organizacije. FON je dobio priliku da sa Centrom za promociju nauke kao suorganizatorom organizuje Belgrade Business International Case Competition 2013 (BBICC 2013) –prvo svetsko takmičenje prestižnog karaktera u rešavanju studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi na osnovu rezultata koje su ostvarili njegovi studenti u proteklom periodu.