Home [treninzi] Ulažemo u budućnost – besplatna pripremna nastava za upis na fakultete

Ulažemo u budućnost – besplatna pripremna nastava za upis na fakultete

72
0

Sa zadovoljstvo vas obaveštavamo da organizujemo besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnih ispita za upis na fakultete iz sledećih oblasti:

– Matematika

– Srpski jezik

– Engleski jezik

– Opšta kultura

– Biologija

– Crtanje i slikanje

Pozivamo sve zainteresovane učenike četvrtog razreda srednjih škola sa Starog grada da se prijave!

Časovi su namenjeni svim zainteresovanim maturantima beogradskih srednjih škola sa teritorije opštine Stari grad, a održavaće se vikendima, u periodu od 13. aprila do 14. jula 2013. godine, na više lokacija na Starom gradu, a u najvećoj meri će se održavati u Maloj sali Gradske opštine Stari grad.

Projekat je usmeren na unapređivanje sistema priprema djaka za upis na fakultete kao i odnosu sa istim. Edukovanje učenika na željenim oblastima za upis na fakultete vrše angažovani predavači priznati u svojoj struci koji poseduju dugogodišnje iskustvo sa pripremnom materijom na prijemnim ispitima. Ovo je druga godina održavanja projekta. Prošle godine 95% učesnika priprema upisalo je željene fakultete i zato smo rešili da projekat ponovimo, i time stvorimo održiv sistem koji bi rešio problematiku priprema za prijemne ispite, naročito za one učenike koji nisu u poziciji da sami plate pripremne časove.

Nastava sadrži 24 časa pripremne nastave, a obuhvata najčešće oblasti koje se traže na prijemnim ispitima: matematika (za sve tehničke škole : Prirodno matematički fakultet, Mašinski fakultet, Arhitektura, Elektrotehnički fakultet, Građevinski fakultet i dr.), crtanje i slikanje (Akademija primenjenih umetnosti, Arhitektura, Akademija likovnih umetnosti, fakulteti za dizajn i dr.), biologija (Biološki fakultet, Medicinski fakultet, Stomatološki fakultet i dr.), opšta kultura (Pravni fakultet, Fakultet za bezbednost, Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet i dr.), srpski (fakultet za srpski jezik i književnost, Pravni fakultet, Filološki fakultet, Filozofski fakultet i dr.) i engleski (Filološki fakultet, Filozofski fakultet, informatički fakulteti i dr.).

Ko može da se prijavi i kako?

Svi zainteresovani srednjoškolci koji pohađaju nastavu u srednjim školama sa Starog grada mogu da se prijave putem online formulara koji se nalazi u nastavku teksta, ili telefonskim pozivom na broj 011/ 33 00 657 (Kancelarija za mlade Stari grad), najkasnije do 10. aprila u 15h. Telefoni su dostupni radnim danima od 9 do 15h.

ULAŽEMO U BUDUĆNOST – PRIJAVNI FORMULAR

Nakon završenog procesa prijavljivanja i selekcije svi prijavljeni kandidati biće obavešteni o terminima i lokacijama održavanja časova, pri čemu će se prilikom selekcije voditi računa o mestu prebivališta kandidata, kao i srednjoj školi koju pohađaju. Sve nove informacije biće blagovremeno dostupne na našem sajtu.

Nosioci projekta: Kancelarija za mlade Stari grad i udruženje “Krug dvojke”