Home [akcija] Svetski dan podizanja svesti o autizmu

Svetski dan podizanja svesti o autizmu

41
0

Ulična akcija “Kišobran za sve” će se održati 02.aprila 2013. godine (utorak) od 11:00 do 13:00 časova, na Trgu Slobode, ispred Gradske kuće.
Društvo za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada u saradnji sa ŠOSO “Milan Petrović” sa domom učenika ovom akcijom obeležava Svetski dan podizanja svesti o autizmu i početak manifestacije “Aprilski dani autizma u Novom Sadu”, kampanje za zaštitu dece i dečjih prava, koja se tradicionalno održava već desetu godinu za redom.

Ove godine u periodu od 02. do 30. aprila nizom događaja i manifestacija podizanjem svesti o autizmu na viši nivo potrudićemo se da doprinesemo stvaranju inkluzivnog društva u kome će svi imati iste mogućnosti, bez obzira na različitosti.

Javnoj akciji prisustvovaće deca sa autizmom, deca iz redovnih vrtića i škola, roditelji, učitelji, vaspitači, članovi i prijatelji Društva. Organizovan je prigodan muzičko – scenski program, a svi prisutni će uzeti učešće u javnom času plesa i kreativnim, inkluzivnim radionicama za decu i odrasle. Zamolićemo prolaznike da zastanu i pridruže nam se. Delićemo promotivni materijal Društva, a biće izloženi i radovi dece i osoba sa autizmom.

Cilj ovakvog organizovanja je prevashodno težnja da se skrene pažnja na osobe sa autizmom koje žive u našoj sredini, da se građani upoznaju sa simptomima i specifičnostima autizma i da se animiraju da aktivnije učestvuju u ovakvim akcijama, kao i da se iskoriste i povežu postojeći resursi lokalne zajednice kako bi udruženim snagama pomogli osobama sa autizmom i njihovim porodicama.