Home [njuz] AIESEC: Future Leaders Forum

AIESEC: Future Leaders Forum

44
0

 

Future Leaders Forum je projekat koji ima ideju da istakne značaj modernog poslovanja u 21.veku. Ovaj projekat podstiče učesnike na koncept Long Life Learninga. Ideja je da se okupe lideri sa tržišta kako bi zajedno ulagali u bolju budućnost. Projekat je prošle godine okupio oko 450 studenata koji su dobili iskustvo od velikog značaja za dalji razvoj. Upravo zato je organizacija AIESEC, kancelarija Singidunum, odlučila da ove godine napravi nešto mnogo veće.

Ono što se može očekivati ove godine u Domu omladine Beograda, od 13. do 17. marta, jesu radionice, debate i predavanja na teme iz trenutno najaktuelnijih oblasti. Studenti će imati priliku da se upoznaju sa HR procesima u velikim kompanijama, mogućnostima koje IT kompanije pružaju, pozicioniranjem marketinga kao bitne sfere poslovanja, temom preduzetništva, kao i svim potrebnim informacijama o pokretanju sopstvenog biznisa. Takođe, poslednji dan konferencije je rezervisan za Meet the partners day na kojem će se organizovati diskusija između predstavnika kompanija i delegata radi boljeg upoznavanja načina poslovanja istih. Ove godine očekuje se još veći broj delegata, a na samoj realizaciji radiće 12 internacionalnih studenata.

 

Program Future Leaders Forum-a

 

Prvi dan (13.03.2013): Svečano otvaranje, START-UP

Drugi dan (14.03.2013): IT FORUM

Treći dan (15.03.2013): PR FORUM

Četvrti dan (16.03.2013): HR FORUM

Peti dan (17.03.2013): Meet the partners day

 

Pored same konferencije, projekat će imati i propratne aktivnosti, takođe namenjene studentima.

 

Case Study Challenge – Timovi mladih ljudi će odgovoriti na zahteve poslovnih studija slučaja u sastavu svakog foruma i u saradnji sa studentima iz inostranstva. Partneri projekta definišu izazove, daju dodatne smernice za njihovo rešavanje i ocenjuju rešenja timova. Studenti će imati dvanaest dana da realizuju zadatu studiju slučaja. Podela studija slučaja će biti 11. marta na Univerzitetu Singidunum, a predstavljanje njihovih rešenja i proglašenje pobednika biće 23. marta 2013. godine.

 

Projekat je namenjen sposobnim i ambicioznim mladim ljudima koji prate trendove iz pomenutih oblasti, svima koji žele da rade na svom razvoju fokusirajući se na izgradnju ličnih mreža i istražujući usmerenje i ambicije za budućnost. Studenti kroz ovaj projekat mogu da postanu nosioci pozitivnih promena, koristeći iskustvo, veštine i unapređenu viziju koju AIESEC kancelarija Singidunum daje. Na ovaj način se kompanijama pruža jedinstvena prilika da uoče talenat i potencijal kod učesnika projekta i pronađu odgovarajući kadar za kompaniju, a studentima da to iskoriste i postanu deo AIESEC mreže.

Sve informacije možete videti na sajtu prijavise.org.rs